OS-hjältens förvandling efter karriärslutet

I bägge hemländerna, Österrrike och Tyskland, är han hjälte.

Nu kan fans till Matthias Steiner följa OS-hjältens nya resa – nedåt i vikt.

– Jag plågar inte mig själv, säger 31-åringen.

Den österrikiske tidigare tyngdlyftaren Matthias Steiner, 31, såg till att skriva in sig själv i historieböckerna innan han gick i tidig pension för två år sedan.

Vid OS i Peking 2008 vann han guld i överlägsen stil i 105-kilosklassen, då som naturaliserad tysk. Vid medaljceremonin poserade han med en bild på sin tidigare hustru som gått bort ett år tidigare. Efter det hann han med att bärga dubbla silver i både EM och VM-sammanhang innan han skulle försvara sitt OS-guld i London för två år sedan.

Äter kött och grönsaker

Men Steiner pushade sig själv för hårt och kom till spelen skadad. Som följd tappade han skivstången, bärandes 196 kilo, över sin egen nacke till åskådarnas stora förskräckelse.

Under sin aktiva karriär var Steiner alltid plufsig. Men nu, efter att ha lagt skivstången på hyllan har han genomgått en förvandling som uppmärksammas i både Österrike och Tyskland.

31-åringen har tappat 32 kilo och väger i dag drygt 119 kilo – men han siktar på 110-kilostrecket.

– Jag plågar inte mig själv. Jag äter både kött och grönsaker men försöker hålla igen med kolhydraterna. Ibland äter jag dock en Sachertårta, erkänner Steiner i en intervju med Focus.

Hetsbantar inte

På hans Facebook-konto kan fansen följa utvecklingen och bland annat se måltider bestående och äggröra med lök, tomat och gräslök.

Vad man inte får se honom äta är salladsdressing, juice eller cappuccinos om morgonen.

– Sådant är fullt av gömt socker och fett, konstaterar 31-åringen.

– Han väljer medvetet att inte hetsbanta. Då slipper han att huden inte hinner med att anpassa sig till viktminskning. Det blir hälsosammare så, säger Steingers fru Inge Posmyk enligt Bunte.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.