Svenska mästarna värvar från rivalen

Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

avSimon Sjöstrand

SPORTBLADET

IFK Kristianstad värvar från seriekonkurrenten.

Emil Hansson, 20, från Ystads IF ansluter till mästarklubben efter säsongen.

– Jag känner att jag vill ta nästa steg i min karriär, säger Hansson till IFK:s hemsida.

IFK Kristianstad har dominerat svensk handboll de senaste åren. Klubben har tre raka SM-guld, toppar serien på 26 poäng och har 54 (!) raka hemmasegrar mot svenskt motstånd.

Samtidigt har laget börjat rusta inför nästa säsong.

Senaste namnet in i truppen är Emil Hansson, 20, från Ystads IF.

”Är den ledande klubben”

– Jag känner att jag vill ta nästa steg i min karriär. IFK Kristianstad är den ledande klubben i Sverige och de senaste säsongerna har flera spelare utvecklats enormt i föreningen vilket jag också har för avsikt att göra. Sedan ser jag även väldigt mycket fram emot att få spela inför 5 000 åskådare, säger Hansson till IFK:s hemsida.

Niometersspelaren, som är fostrad i Ystads IF, ansluter till IFK efter säsongen och har bland annat 45 ungdomslandskamper på kontot.

Kontraktet sträcker sig från juli 2018 till juni 2020.

”Tror mycket på honom”

– Emil är en stor och rejäl spelare som är användbar på många positioner, inte minst defensivt. Vi tror mycket på honom och på att han kan ta ytterligare kliv i sin nya omgivning. Att han har varit under Olas (Lindgren, tränaren) lupp en längre tid spelar så klart in. Därför är det extra kul att vi lyckades ro detta i hamn, säger Jesper Larsson, sportchef i IFK.

Sedan tidigare har IFK gjort klart med Ludvig Jurmala Åström från allsvenska Tyresö, medan man tappar landslagsstjärnan Albin Lagergren till tyska Magdeburg efter säsongen.

ARTIKELN HANDLAR OM