Örebros stjärna riskerar tvingas sluta

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Örebros stjärnvärvning Joakim Andersson missade hela förra säsongen på grund av en rygg- och höftskada.

Efter årets SHL-premiär har samma problem kommit tillbaka.

Nu kan den här säsongen också vara över och karriären är i fara – klubben är på aktiv jakt efter en ersättare.

När centern Joakim Andersson, 28, hämtades från Deroit Red Wings inför förra säsongen ansågs det vara den största värvningen i Örebros historia.

Efter andra SHL-omgången avslöjade Sportbladet att säsongen med största sannolikhet var spolierad på grund av en rygg- och höftskada, klubben och spelaren var då förtegen men uppgifterna visade sig senare under hösten att stämma.

Situationen nu verkar vara i stort densamma, enligt uppgifter till Sportbladet finns stor risk att den här säsongen också redan är över och att hela karriären därmed är i fara.

”Hoppas prata senare”

”Jocke” Andersson spelade årets premiär borta mot Luleå, hans första seriematch med Örebro – men han har saknats i de två efterföljande matcherna och har inte varit med övriga laget på isträningarna.

– Jag kan inte ge några kommenterar alls, det är så vi har sagt. Du får vända dig till vår läkare Ulf Nordström, jag hoppas kunna prata senare, säger Joakim Andersson.

När Sportbladet frågade tränaren Niklas Sundblad efter hemmamatchen mot Luleå i torsdags om när Joakim Andersson kunde vara tillbaka sa han att han inte skulle spela borta mot Växjö på lördagen men däremot hemma mot Brynäs nu på lördag.

Örebros sportchef Niklas Johansson säger nu att läget är mer tveksamt.

– Vi tar det dag för dag. Just nu är situationen oförändrad, säger Niklas Johansson.

”Ingen enkel grej”

”Jocke” Andersson saknas fortsatt på lagets isträningar.

– Det är ingen enkel grej. Det är jättesvårt att säga något mer, säger Örebros sportchef.

Är det samma skada som han har lidit av tidigare?

– Ja, det stämmer. Han har fått lite, lite känning av samma problem.

Har ni någon aning om när han kan vara tillbaka?

– Han ska testa på is någon gång under veckan, det handlar mycket om hur han själv känner det. Vi hoppas att han ska kunna komma tillbaka snart.

Efter att problemen återuppstått var inte Joakim Andersson inte ens på plats på läktarplats i Berhn Arena vid hemmamatchen mot Luleå.

– Det här är en jobbig situation för både honom och oss. Det är trist att det är så här, det är en viktig spelare för oss, säger Niklas Johansson.

Letar förstärkning

Enligt säkra källor till Sportbladet jagar Örebro nu aktivt efter en ny center.

– Vi håller oss ständigt uppdaterade på spelarmarknaden. Det finns inget aktuellt just nu, vi är nöjd med den truppen vi har, säger Niklas Johansson.

Örebros läkare Ulf Nordström är upptagen när Sportbladet når honom men ger en kort kommentar.

– Vi tar det dag för dag. Det är för tidigt att ge några prognoser om hur allvarligt det är och hur länge han är borta, säger Ulf Nordström.

På försäsongen spelade Joakim Andersson center i en lyckosam förstakedja med Libor Hudacek och Marcus Weinstock som forwards, och han hade en viktig roll i powerplay.

En roll som Rodrigo Abols respektive Christopher Mastomäki har haft svårt att fylla i de två senaste matcherna.

Joakim Anderssons tvåårskontrakt med Örebro går ut efter den här säsongen.

Foto: PETER SKAUGVOLD, BILDBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE