Trumps motattack: ”Buade ut spelarna som knäböjde”

Av: Simon Sjöstrand

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Kritiken efter Donald Trumps uttalande om att sparka protesterande NFL-spelare har varit stor.

Nu slår presidenten tillbaka – igen.

”Många buade åt spelarna som satt ner”, skriver han på Twitter.

Donald Trump befinner sig i fullskaligt ordkrig med stora delar av den amerikanska idrotten efter sitt uttalande om att ”sparka alla NFL-spelare som sitter ner under nationalsången”.

Spelarnas protest grundar sig i rasismen mot afroamerikaner i USA och Trumps agerande har fått många att rasa.

”Att komma till Vita huset var en ära fram tills du dök upp!”, skrev NBA-stjärnan LeBron James.

”Djupt besviken”

New England Patriots ägare Robert Kraft, som tidigare varit en av NFL-ägarna som donerat miljoner till Trump, har även han fördömt presidenten offentligt.

– Jag är djupt besviken på tonen i presidentens kommentarer under fredagen. Jag är stolt över att vara sammankopplad med så många spelare som gör en så stor insats i samhället, skrev han bland annat.

– Donald Trump är inte min president. Han är inte välkommen till Washington. Jag hoppas att jag inte springer på honom, sa Washington Redskins stjärna Josh Norman.

Däremot har Pittsburgh Penguins, som vann Stanley Cup, tackat ja till Trumps inbjudan.

”Borde kastas ut”

"Vi har varit på ceremonier i Vita Huset efter alla mästerskapssegrar, och träffat presidenterna George W Bush och Barack Obama, och har även accepterat årets inbjudan”, skrev Penguins.

Samtidigt har Nascar-pampen Richard Petty gått i Trumps spår och hotat med att sparka alla förare eller funktionärer som vägrar att delta i flaggceremonin.

1 av 9 | Foto: Billie Weiss / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
Spelare i New England Patriots.

– Alla som inte står upp under nationalsången borde kastas ut ur landet. Direkt, sa Petty till AP.

Något som uppskattas av Trump.

”Stolt”

"Jag är så stolt över Nascar och dess supportrar. De sa klart och tydligt att de inte tänker tolerera att folk vanärar vårt land och vår flagga!”, skriver presidenten på Twitter.

Och delar ut en ny känga till kritikerna.

”Många buade åt spelarna som satt på knä i går (vilket bara var några procent av totalen). Det här är supportrar som kräver respekt för vår flagga!”, skriver han, och fortsätter:

”Grejen med att knäböja har inget med rasism att göra. Det handlar om respekt för vårt land, vår flagga och vår nationalsång. NFL måste respektera det!”.

Publicerad:

LÄS VIDARE