Mikael Ymer

Ymer efter förlusten: Mitt bästa spel i år

Av: 

TT

Sveriges Mikael Ymer har i år visat bra form, men blev i natt utslagen ur Miami Open i Florida. Arkivbild.

Foto: Hamish Blair/AP/TT

SPORTBLADET

Det är slutspelat för Mikael Ymer i Miami Open. Han förlorade mot finländaren Emil Ruusuvuori i den tredje omgången med 1–2 i set.

Men 22-åringen är nöjd.

– Den här veckan var den bästa tennisen jag har spelat i år. Jag ser fram emot resten av säsongen.

För första gången i karriären fick Mikael Ymer kliva ut på banan i den tredje omgången i en mastersturnering – men det blev inget ytterligare avancemang för 22-åringen i Miami.

95-rankade Ymer förlorade mot den 83-rankade finländaren Emil Ruusuvuori med siffrorna 6–4, 1–6, 5–7 efter drygt två timmar och 15 minuters spel.

Det började lovande för svensken, som spelade på topp och tog hem första set.

– Jag tyckte att det var en bra nivå i första set. Jag höll en bra position i banan, säger Mikael Ymer efter matchen.

Sedan taggade den 21-årige finländaren till och spelade ut Ymer i andra set.

– Han gjorde det svårare för mig och höll i väldigt bra i duellerna. Det rann i väg lite i andra set och jag fick inte med mig en del bollar. Då går det fort.

Kämpade sig tillbaka

Ruusuvuori behöll övertaget i tredje set, men vid ställningen 4–5 kämpade sig Ymer tillbaka in i matchen genom att plocka hem en breakpoint och gick i kapp till 5–5.

Finländaren var dock för stark och bröt direkt Ymers serve. Svensken hade chans på ytterligare en breakpoint vid 5–6, men finländaren räddade poängen och kunde på sin andra matchboll ta hem segern.

– Jag gjorde vad jag kunde. Jag blev kanske lite för passiv vid vissa tillfällen, men det är lätt att vara efterklok. Sett till helheten var det en bra tennismatch ändå, slår Ymer fast.

Bra form

Han har visat bra form i år. I februari tog han sig för första gången till tredje omgången i grand slam-turneringen Australian Open och blev därmed den förste svensken att lyckas med det sedan Robin Söderling 2011.

– Jag får vara glad över att jag har fått med mig väldigt bra resultat i år. Jag har slagit rekord i grand slam och masters, men jag känner själv att det finns mycket att jobba på, att jag har mycket jag kan utveckla som jag inte har fått till. Att jag gör så här bra resultat ger mig motivation till att fortsätta kämpa, säger Ymer.

Nästa tävling för 22-åringen blir Monte Carlo Masters, som spelas 11–18 april. Masters är den högst rankade turneringsklassen på ATP-touren, efter de fyra grand slam-turneringarna.

– Jag ser fram emot resten av säsongen. Det ska bli kul och intressant att se vad som händer.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Mikael Ymer

Tennis