Fotboll

”Rasism och politik är två olika saker”

Ibrahimovic förtydligar sitt budskap

Av: 

Fredrik Andersson

SPORTBLADET

Zlatan Ibrahimovic kritiserade LeBron James som svarade på kritiken.

Nu förtydligar svensken sitt budskap.

– Politik delar världen, atleter förenar den, säger Milan-anfallaren enligt Football-Italia.

Den amerikanske basketstjärnan LeBron James tar ofta ställning i frågor utanför basketplanen, något Zlatan Ibrahimovic kritiserade nyligen.

– Han är fenomenal på det han gör. Men jag gillar inte när folk som har någon slags status sysslar med politik på samma gång. Jag menar, gör det du är bra på. Håll dig till det du gör, sa Milan-anfallaren då.

I lördags svarade LeBron James på kritiken.

– Jag kommer aldrig att vara tyst om saker som jag tycker är fel. Det finns inte en chans att jag enbart kommer hålla mig till sport. Min röst på den här plattformen är alldeles för kraftfull för det, sa han och fortsatte:

– Det är roligt att just han säger det. Det var väl 2018, när han var i Sverige som han pratade om exakt samma saker. Eftersom hans efternamn inte var likadant som alla andras upplevde han att det pågick rasism ute på planen.

”Rasism och politik är två olika saker”

Ibrahimovic, som är skadad och riskerar att missa flera matcher, befinner sig just nu på Sanremo-festivalen (Italiens motsvarighet till Melodifestivalen) där han har en huvudroll. Under tisdagen tog svensken upp ”LeBron-debatten” på nytt.

– Rasism och politik är två olika saker. Politik delar världen, atleter förenar världen. Vi (atleter) gör vad vi kan för att förena, det var det som var budskapet. Atleter ska vara atleter, politiker ska vara politiker. Vi håller inte på med andra saker för att vi inte är bra på det, annars skulle jag vara inom politiken, säger han enligt Football-Italia.

Huruvida skadan svensken ådrog sig mot Roma påverkar Sanremo-festivalen säger han:

– Jag fick en mindre skada, men jag kan göra allt. Festivalprogrammet ändras inte.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Foto: Srdjan Stevanovic / Getty Images Europe
Publisert:

LÄS VIDARE

LeBron James svarar på Zlatans kritik

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotboll

Zlatan Ibrahimovic

LeBron James

Basket