Linn Svahn stöttas av Therese Johaug

”Inte bara att hämta ett guld”

OBERSTDORF. Linn Svahn har ännu inte uttalat sig om debaclet i sprinten.

Nu tas hon i försvar – av Therese Johaug.

– Mästerskap är mästerskap. Man kan inte bara komma hit och hämta ett guld, säger hon.

Linn Svahn är Sveriges sprintdrottning och Therese Johaug är Norges distansdrottning. Men inför VM har de blommat ut till varandras kanske största konkurrenter. Detta sedan Svahn mer eller mindre bett om att få möta Johaug i en sistasträcka i stafetten.

– Ge mig Johaug!, sa Svahn häromveckan.

Johaug har hela tiden sagt att hon inte vill möta Svahn i en sistasträcka, men efter den svenska 21-åringens axelproblem och svaga resultat i Ulricehamn har pendeln svängt.

”Fokuserar på mitt”

Och efter Svahns fiasko i VM-sprinten finns det inte längre något att skrämmas av – eller…?

– Alltså, vi har ju inte tagit ut lagen än. Det blir spännande att se hur Norge och Sverige ställer upp. Men jag fokuserar inte så mycket på Sverige och Linn Svahn. Jag har fokus på mitt. Vi ska kämpa hårt och göra det vi kan, sedan blir resultatet som det blir, säger Johaug på fredagens presskonferens.

Tas i försvar

Linn Svahn har ännu inte uttalat sig om sitt debacle i sprinten. När Therese Johaug får frågor om den svenska stjärnans nederlag rider hon ut till försvar för den 21-årige VM-debutanten.

– Mästerskap är mästerskap, alla förbereder sig maximalt och det är många som är bra på att åka fort på skidor. Man ska ha dagsform, lite tur och bra skidor. Allt måste gå din väg för att du ska kunna stå överst på pallen. Det är inte bara att komma hit och hämta medaljer och guld. Det ska läggas ner ett extremt hårt jobb också. Det är inte överraskande att favoriter ibland faller, säger Johaug.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.