Otto Wallin: ”Jag förtjänar revansch”

Vill ha returmatch mot Tyson Fury

Av: Anton Johansson

Publicerad:
Otto Wallin hårdtränar med munskydd på.
Foto: PRIVAT
Otto Wallin hårdtränar med munskydd på.

Boxaren Tyson Fury letar motståndare.

En som vill ha revansch är svenske Otto Wallin – som anser sig vara ännu bättre nu.

– Jag förtjänar det, säger han på telefon från New York.

Det har gått två månader sedan tungviktaren Otto Wallin besegrade 34-årige Travis Kauffmann på teknisk knockout – svenskens första match sedan den omtalade förlusten mot Tyson Fury förra hösten.

Efter det har det varit hårdträning.

När Sportbladet når 29-åringen från Sundsvall sitter han på cykeln på väg till gymmet för sitt andra träningspass för dagen. Det är så vardagen ser ut borta i New York. Han tränar två gånger om dagen fem dagar i veckan, och tränar ytterligare ett pass på lördagar.

– Min vardag består mest av träning. Man är ganska färdig i slutet av dagen, säger Wallin.

Foto: Isaac Brekken / TT NYHETSBYRÅN
Tyson Fury slogs blodig av Otto Wallin.

47 stygn för Fury

Den svenska boxaren tränar i dagsläget inför att förhoppningsvis gå nästa match i december. Vem som kommer att stå på andra sidan ringen är oklart, men Wallin är säker på vem han helst vill möta.

Tyson Fury.

Wallin förlorade mot Fury efter tolv ronder i september 2019, men imponerade stort. Han fick in 127 slag på Fury, mer än någon annan tidigare. Han spräckte även brittens ögonbryn vilket ledde till 47 stygn och Wallin anser att matchen hade brutits om det hade varit ombytta roller.

”Har blivit bättre”

Samtidigt står det klart att det inte blir någon ny supermatch mellan Fury och Deontay Wilder, och britten letar – precis som Wallin – efter en motståndare till december.

– Jag tror att jag har ännu bättre chans nu. Jag var bra första sex ronderna och även tolfte ronden. Men han vann matchen från rond sju till elva. Jag har fått mer tid och förberedelser nu och erfarenheten av tolv ronder med honom har lärt mig mycket. Jag kom nära förut och jag tror att det kan bli ännu bättre nästa gång, säger Wallin.

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Hela våren fick Otto Wallin, 29, träna hemma då hela New York i princip var nedstängt.

Inte särskilt hoppfull

Inför matchen mot Fury förra året hade Wallin i princip bara gått en rond på 18 månader. Nu har han en färsk seger i bagaget.

– Jag hade tre mer eller mindre inställda matcher under 2019. På 18 månader hade jag bara boxats en rond och sen fick jag Fury. Nu har jag gått en match och känner mig i bra form. Jag känner mig bättre rustad för en returmatch och är i en bättre position än vad jag var då, säger han.

Däremot är inte Wallin så hoppfull inför att det överhuvudtaget blir av.

– Ärligt talat tror jag att de letar efter någon i sitt egna stall, Top Rank. Det blir enklare för dem. Jag är inte så hoppfull egentligen. Jag hoppas såklart och jag tycker att jag förtjänar det, som sagt.

Var mitt i kaoset

Otto Wallin berättade tidigare om att befinna sig i ett kaosartat New York under coronapandemin. Han tvingades fixa ett litet gym i lägenheten så att han kunde träna ordentligt.

Nu har det lugnat ner sig i staden och sedan ett tag tillbaka kan han träna på gym nere i Financial District på södra Manhattan.

– Jag måste träna med mask, tyvärr, och det är lite småjobbigt. Men hellre att gymmet är öppna. Restauranger och annat har 25 procent kapacitet inomhus men för mig är det mest träning såklart. Det är skönt att gymmen är öppna igen så att man inte behöva oroa sig så mycket, säger han.

Kommer du åka till Sverige någonting i höst?

– Tyvärr så får jag inte komma in i USA igen med mitt visum. Jag får lämna men inte komma tillbaka, och den risken vill jag inte ta. Förhoppningsvis blir det en match i december, och med lite tur blir det mot Fury. Och efter det vill jag åka hem över jul till Sundsvall, säger han.

Publicerad:

LÄS VIDARE