Glenn Strömbergs oväntade julklapp

Publicerad:
Foto: TWITTER (@Glenn_Stromberg) / Brjörn Lindahl

SPORTBLADET

God jul, Glenn Strömberg!

Fotbollslegendaren överraskades på sitt hotellrum med några stockar snus och annat smått och gott.

– Jag fick lite trevliga julklappar som de vet att jag använder, säger han.

Hemma i italienska Bergamo har Glenn Strömberg, 60, sin fru, två döttrar och fyra barnbarn. På Teneriffa har han en dotter och två barnbarn.

Men sedan mitten av mars har det endast blivit något enstaka besök hos familjemedlemmarna på grund av coronapandemin. Han har även avverkat en resa till Portugal för att kommentera finalspelet av Champions League sin roll som expertkommentator för Viasat.

Bor på ett hotell i Stockholm

Resten av tiden har han bott ensam på ett hotellrum i centrala Stockholm. Han blev därför glatt överraskad när hotellpersonalen bar upp några julklappar åt honom dagen till ära.

– Jag fick lite av varje. En del av hotellet och några paket skickat från några andra, säger han.

De har koll på att du gillar snus?

– Jadå, säger Glenn och skrattar gott.

Att fira jul på hotell är dock ingenting nytt för honom.

– Både jag och min familj är vana vid att jag sällan är hemma över jul och nyår. I England har de alltid spelat mycket fotboll vid den här tidpunkten. De firar ju den 25:e där och jag brukar sticka mitt under den dagen för att kommentera matcherna på boxing day (annandag jul) och stanna över nyårsafton.

Kalle Anka hos kollegan

Hur ska du spendera dagen? Kalle Anka och hans vänner klockan tre?

– Jag ska faktiskt hem till Niklas Holmgren (kollega på Viasat). Han och hans tjej satt ensamma och de bjöd in mig eftersom jag var ensam. De är ju i princip de enda jag träffar de här månaderna. Så jag ska åka dit en sväng. Jag såg att solen sken ute vid vattnet där han bor. Det blir kul!

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Det enda man önskar sig är att den här situationen ska bli bättre runt om i världen. Den tar hårt på alla. Men om man ska se framåt så finns det ett ljus i tunneln, det kommer bli bättre. Det är bara att härda ut och fortsätta fajtas. Vi måste fortsätta att göra allt vi kan för att följa myndigheter och alla som kan mer än gemene man om detta. Det är a och o, säger Glenn Strömberg.

Publicerad:

LÄS VIDARE