Khabib i tårar efter titelvinsten

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:

Han försvarade bältet.

Efteråt grät Khabib Nurmagomedov i oktagonen.

Och meddelade sedan att han slutar.

Superstjärnan Khabib Nurmagomedov vann lättviktstitelfajten i UFC mot Justin Gaethje. Som visserligen tog hem första ronden, men en och en halv minut in i andra ronden klappade amerikanen. Domaren såg det inte direkt och Gaethje hade svimmat när Nurmagomedov släppte taget om strypgreppet.

Ryssen satte sig sedan på knä, och obesegrade Nurmagomedov grät efter sin 29:e seger i MMA. 32-åringen miste sin far tillika tränare Abdulmanap i somras, han avled efter en kamp mot covid-19.

– När UFC ringde om fajten mot Justin pratade jag med min mamma, och jag sade att jag inte skulle fajtas utan min pappa. Jag lovade henne att det här skulle vara min sista fajt. Och om jag ger mitt ord, måste jag hålla det, säger Khabib Nurmagomedov i segerintervjun.

”Gjorde det som krävdes”

Nurmagomedov slänger sedan sina handskar på mattan i oktagonen.

– Tack Justin. Jag vet att du tar hand om dina nära och kära. En dag kommer du att lyckas, man vet aldrig vad som händer i morgon, säger Nurmagomedov.

Gaethje berömmer Nurmagomedov, som efter vinsten rankas som den bästa UFC-fajtern i alla viktklasser.

– Mina endorfiner har släppts. Khabib gjorde det som krävdes, han gjorde sin pappa så stolt. Jag vill fajtas igen om sex till åtta veckor, säger Gaethje.

29–0 i matcher, 13–0 i UFC, stannar Khabib Nurmagomedov på som professionell MMA-fajter.

Foto: VIAPLAY
Foto: VIAPLAY
Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN