Fjolårets skyttekung hattrickhjälte i Edsbyns derbyseger

Av: Magnus Wilsson

Publicerad:

Oscar Wikblad blev tremålsskytt när Edsbyn besegrade Broberg.

Fjolårets skyttekung har nu gjort sex mål på tre matcher – efter att ha gått mållös under de två första.

– Det var skönt att börja sätta dit dem nu, säger tremålsskytten efter matchen.

Se alla mål från elitserien i bandy här!


Broberg rivstartade tisdagskvällens Hälsingederby i Svenska Fönster Arena mot Edsbyn genom att tidigt göra 1–0 på en hörnvariant redan efter två och en halv minut.

Men sedan var det de regerande mästarnas match.

När matchklockan slog över till den tionde minuten kvitterade Oscar Wikblad och innan halvleken var över ledde Edsbyn med 4–1.

Skyttekungen har vaknat

Fjolårets skyttekung, Oscar Wikblad, hade siktat in sig den här matchen. Efter 53 minuter skickade han in sitt tredje mål för kvällen från straffpunkten vilket betydde 6–1.

Förra säsongens skytteligasegrare i elitserien (49 mål) gick mållös de två första matcherna, men har nu vaknat till igen. Nu har han gjort sex mål på de tre senaste.

– Man ska ju vara med där fram och göra lite mål så det var skönt att de trillade in i dag, säger han i Sportbladet Play efter matchen.

– Man har ju missat lite lägen och så där, så det var skönt att börja sätta dit dem nu och hoppas på att fortsätta på den vägen.

Edsbyns lagkapten Jonas Edling hann göra 7–1 till hemmalaget innan Broberg kunde svara genom två mål av Martin Söderberg innan domaren blåste av matchen.

– Jag tycker vi gör en bra match, bra försvarsspel och, i 60 minuter så gör vi en riktigt bra match. Nej, det är mycket som är positivt säger Oscar Wikblad.

Du ser alla matcher i elitserien på Sportbladet Play.

Publicerad:

LÄS VIDARE