Stenson illa ute: "Noll självförtroende"

Av: 

TT

Henrik Stenson fick en tuff start på andra rundan i US Masters i Augusta, Georgia. Bild från torsdagens förstarunda.
Henrik Stenson fick en tuff start på andra rundan i US Masters i Augusta, Georgia. Bild från torsdagens förstarunda.

Efter tolv hål på andra rundan stoppade mörkret fortsatt spel. Men för Henrik Stenson var hela dagen ett enda långt mörker – och nu riskerar han att missa kvalgränsen i US Masters.

– Det är inte mycket att säga, jämna plågor. Det är noll självförtroende i det långa spelet, det är ju inte snyggt från tee till green, säger Stenson till TT efter att gått fredagens tolv hål två slag över par.

Därmed är den svenska golfstjärnan ett över par totalt – och behöver på lördagsmorgonen göra en eller kanske två birdies på rundans sex sista hål för att få spela vidare efter "cutten" på Augusta National.

– Man kämpar ju alltid för att klara kvalgränsen när man ligger däromkring, det ligger väl i ens DNA att göra det. Men det viktigaste är egentligen att vi kan hamna på någorlunda rätt spår med spelet, och det gör vi tyvärr inte.

För att summera Henrik Stensons spel under andra rundan: Ingenting fungerade särskilt bra.

Taskig start

Han gick ut på hål 10 och började med att slå två raka inspel kort. Båda chipparna blev långa och puttarna missades – två raka bogeys som start.

– Får man en taskig start med två bogeys så behöver man göra någonting på 13 eller 15, säger Stenson.

Men 44-åringen lämnade båda par 5:orna med par och därmed var två bra lägen att ta in slag förlorade. På hål 18 hittade han skogen för andra dagen i rad och fick kämpa för att rädda bogey, innan det blev en birdie på hål 2 och ett snyggt räddat par på hål 3 innan spelet avbröts.

– Vi har ju åttan kvar som alltid är en viss birdiechans och nian kan också ge en birdie. Men det spelar ingen roll hur lätt ett hål är om man inte slår några vettiga slag. Vi får se om vi kan göra en birdie eller två, i annat fall är det inte mer att göra åt saken.

Ligger 61:a

Stenson delar 61:a plats inför avslutningen av andra rundan och de 50 bästa får sedan spela vidare efter kvalgränsen. Leder gör Abraham Ancer, Mexiko, Cameron Smith, Australien, och amerikanerna Justin Thomas och Dustin Johnson.

Kvartetten är nio under par på ett publiktomt och fortsatt ödsligt Augusta.

– Det är ju lugnt och skönt på ett sätt, men det blir ju ingen atmosfär. Man får inte den där känslan, säger Stenson om den annorlunda majorkänslan i Masters.

– För de spelare som är här för första gången är det ju ganska knepigt. Får man bara spela en Masters i karriären så känns det ju som att den här kanske inte var den bästa. Det känns också lite konstigt att det brukar vara startskottet för säsongen, men nu är det "grande finale" i stället. Men det går väl i stil med 2020, att det är uppochnervända världen.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.