Stjärnspelaren stängs av efter slaget

1 av 2 | Foto: ERIK SIMANDER / BILDBYRÅN
SPORTBLADET

Thomas Massamba stängdes oväntat av inför kvartsfinal tre mot Jämtland.

Nu står det klart att Södertäljes stjärnguard även missar dagens match.

– Det är en tuff dom, säger Kings ordförande Robert Andersson.

Södertälje Kings gick upp till 2–1 i kvartsfinalserien mot Jämtland då man i torsdags hemmavann med 83–57.

Det var dock någonting annat som stal rubrikerna innan, under och efter matchen.

Bara två timmar innan fick Thomas Massyamba beskedet att han är avstängd i väntan på utredning. Anledningen var ett bråk i matchen innan där stjärnguarden slagit en domare på armen, enligt domaren själv.

”Tuff dom”

Nu har domen kommit, och Massambas avstängning gäller i två matcher, vilket betyder att han inte kommer till spel senare i eftermiddag.

– Vi och Thomas har haft en helt annan bild av vad som egentligen skedde. Utifrån den versionen som vi lämnat in så är det en tuff dom, säger Kings ordförande Robert Andersson, och fortsätter:

– Men eftersom att förbundet redan fattat ett beslut att stänga av honom under utredning så var det nog inte aktuellt att fria.

Förbundet hade, enligt Södertälje Kings, 46 timmar på sig att fatta ett beslut om Massamba men beskedet kom alltså först två timmar innan matchstart.

”Blev väldigt rörigt”

Nu riktar Robert Andersson kritik mot förbundet.

– I hockeyn, om det skett någonting, så är beslutet fattat innan man går och lägger sig. Det är det vi borde sträva efter, speciellt i slutspelstider när man har match varannan dag. Det blev väldigt rörigt det här. Man förbereder laget med de taktiska dispositioner som ska göras under matchen och att plocka bort en spelare som Thomas... nu fick det inga konsekvenser resultatmässigt, men det skulle kunna fått det. Vi visste inte ens när beslutet skulle fattas.

När kritiken om den långa väntetiden riktades mot förbundet i torsdags svarade ordförande, Jan Jönzén, så här:

– Jag fick domarens rapport i dag, men den var daterad samma dag som matchen spelades alltså den fjärde april. Sen kanske det tog en dag innan den kom till förbundets kansli.

ARTIKELN HANDLAR OM