Ljungberg tränare i tyska storklubben

”Ska jobba med individuell utveckling”

Foto: TT
SPORTBLADET

VfL Wolfsburg värvar Arsenals akademichef Andries Jonker som ny tränare.

Med till den tyska storklubben tar holländaren Fredrik Ljungberg.

– Han ska jobba med den individuella utvecklingen av spelarna, säger Jonker enligt Sport1.

I oktober fick Wolfsburgs dåvarande tränare Dieter Hecking sparken och ersattes av Valérien Ismael men fransmannen fick inte mer än fyra månader i klubben innan även han tvingades gå. Näste man att försöka lyfta den sladdande storklubben, som med tolv ligamatcher kvar av säsongen ligger blott två poäng ovanför nedflyttningsstrecket i Bundesliga-tabellen, blir holländaren Andries Jonker.

”Har hållit kontakten”

Jonker var assisterande tränare i Wolfsburg 2012–2014 men kommer närmast från jobbet som akademichef i engelska Arsenal.

– Andries Jonker känner till Wolfsburg och har hållit kontakten med klubben även efter sin flytt till London. Båda de faktorerna var avgörande för avgörande för att vi skulle hitta den här fantastiska lösningen på så kort tid, säger Wolfsburgs sportchef Olaf Rebbe enligt AP.

Var ungdomstränare

Med sig från London-klubben tar holländaren sin kollega Fredrik Ljungberg. Så sent som i juli förra året klev Ljungberg in i Arsenals organisation som P15-tränare men nu bryter alltså den 39-årige svensken med klubben för att istället assistera Jonker i Wolfsburg.

– Han sa att han verkligen ser fram emot det. Han ska jobba med den individuella utvecklingen av spelarna, säger Jonker enligt Sport1.

I tränarteamet kommer också tyske Uwe Speidel att ingå.

VfL Wolfsburg vann Bundesliga 2008/09 och slutade tvåa så sent som 2014/15.

ARTIKELN HANDLAR OM