”Han ber nog om ursäkt till laget nu”

avHenrik Lundgren

Publicerad:
Uppdaterad:

GÖTEBORG. Tre gånger blev han utvisad. Tre gånger gjorde Brynäs mål.

Efteråt vägrade Sean Bergenheim prata med media.

– Han var upprörd på sig själv och laget var upprört på honom. Han kokar över och vill för mycket, säger Roger Rönnberg.

Foto: C MORE

Det var Frölunda som skapade mest, men det var Brynäs som gjorde målen. Tre av dem dessutom i powerplay, alla gånger med Sean Bergenheim i utvisningsbåset.

– Det är deras spelvändningar, det går fort. Där måste vi vara noggrannare. Och så utvisningarna. Det känns ju som att Brynäs gjorde mål på i stort sett allt de hade, säger Joel Lundqvist.

Vad säger man som lagkapten till Sean Bergenheim när han bidragit till tre mål bakåt?

– Äh, det är bara att köra på. Jag vet själv hur det är, han är en fysisk spelare och är inne där det händer. Det är bara att… shit happens.

”Han kokar över”

Bergenheim satt kvar i omklädningsrummet efter matchen och meddelade via Frölundas presschef Peter Pettersson Kymmer att han inte ville prata med media. Roger Rönnberg försvarar, delvis, sitt finländska kraftpaket.

– Det kommer från en spelare som är het, en spelare som inte kan kontrollera sig. Han kokar över, vill för mycket och går väldigt hårt in i situationerna. Det är ofta så, en spelares styrkor kan bli hans svagheter. Han spelar på gränsen och ska väl göra det. Men han sitter nog där nere i omklädningsrummet nu och ber om ursäkt till laget.

Bergenheim fick mindre speltid i den tredje perioden, men Rönnberg funderade aldrig på att bänka honom fullt ut.

– Nä, det är så uppenbart. Han var upprörd på sig själv och laget var upprört på honom. Det får vara bra så. Jag vill hellre stå bakom mina spelare, och han har varit fantastisk för oss. Det här kommer han att lära sig av till nästa match.

Publicerad: