”Vore häftigt att köra om Marcus i F1”

Hampus Ericsson.
Hampus Ericsson.

Brorsan kör formel 1.
Dit vill Hampus Ericsson ­också.
Nu startar han sin karriär i brittiska F4.
– Det vore häftigt att köra om Marcus i F1 en dag, säger han.

15-åringen har bytt från go-kart till brittiska formel 4 och han befinner sig nu på ett test i Storbritannien tillsammans med sitt nya team Fortec, samma team som storebror Marcus tävlade för under sina år i serien.

– Det är svårt att jämföra ­honom med Marcus, säger den tidigare racerförare Fredrik ­Ekblom till Sportbladet.

Det var han som upptäckte Marcus Ericsson och nu är han med som mentor åt Hampus ­under veckans tester.

– Det har gått jättebra under den första dagen, säger Ekblom.

– Även om jag hade stora förväntningar så är jag överraskad.

Ericsson kommer att köra Formel 4 Challenge Cup, där förare får tävla under sju av tio tävlingshelger med en begränsad budget och reglerade tester.

– Detta är ett läroår, det är mitt första år med formelbilar och just nu ser jag inte längre fram än formel 4, säger Hampus ­Ericsson.

– Jag måste ta ett steg i taget, men det vore häftigt att köra om Marcus i F1 en dag.

”Imponerade direkt”

Hampus Ericsson testade formelbil för första gången i Valencia i november och redan då gjorde han ett starkt intryck på Fortecs teamägare Richard Dutton.

– Det var första gången han satt i bilen, men han imponerade direkt. 2017 kommer att vara ett läroår för honom. Han missade­ försäsongstesterna så det kommer inte att vara enkelt för honom, men vi ser fram emot att se hur mycket han har utvecklat sina varvtider i slutet av ­säsongen, säger Dutton.

Hampus Ericsson kör sin första tävlingshelg på Donington Park under påskhelgen.

– Jag ville ta ett steg upp från go-kart och brittiska Formel 4 är det bästa stället att göra det på, säger Hampus Ericsson.

– Det är bra konkurrens i mästerskapet och det verkar vara spännande banor att köra på.

Ytterligare en svensk återfinns i mästerskapet, 18-årige Linus Lundqvist. Han kör för Double R Racing, det team som Kimi Räikkönen var med och grundade i år.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.