Ex-världsmästaren svårt skadad

Förd till sjukhus med skall- och ryggskador

avZbigniew Kuczynski

Publicerad:
Uppdaterad:

WARSZAWA. Speedwaystjärnan Tomasz Gollob skadades allvarligt vid en motocrossolycka under söndagen.

46-åringen fördes till sjukhus med rygg- och skallskador och saknar känsel i benen.

– Risken är stor att han får tillbringa resten av livet i rullstol, sa professor Marek Harat efter operationen.

Olyckan inträffade på träningen inför en motocrosstävling i polska Chelmno. Tomasz Gollob, som blev världsmästare 2010, tappade kontrollen och föll illa.

– Folk skrek att det var allvarligt, hörde hur han ropade att han inte kunde röra benen, säger ett vittne till Gazeta Wyborcza.

Helikopter till sjukhus

Tomasz Gollob transporterades med helikopter till ett sjukhus i hemstaden Bydgoszcz, där han vårdas för allvarliga rygg- och huvudskador.

– Tomasz opereras och är i händerna på professor Marek Harat. Han har skadat ryggraden och, utöver det, punkterat båda lungorna. Skallskadorna är inte så omfattande men han har ingen känsel i benen, säger läkaren Cezary Rybacki till Sportowefakty.

Efter operationen, som avslutades vid 18-tiden, uttalade sig Marek Harat till tv-stationen TVN24. Prognosen är allt annat än positiv.

– Risken är stor att han får tillbringa resten av livet i rullstol, säger professor Harat.

Tävlade för Västervik

Tomasz Gollob blev individuell världsmästare 2010 och tog silver 1997 och 2009. Han hjälpte också Polen att bli lagvärldsmästare sex gånger.

I Sverige tävlade polacken för Västervik 2001–2010 innan han gick vidare till Hammarby. Många speedwayförare visar nu sitt stöd på sociala medier.

– Alla våra böner går till Tomek och ett snabbt tillfrisknande, twittrar Antonio Lindbäck.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Speedway