Joel Eriksson leder EM

Foto: Mattias Persson
Joel Eriksson leder EM
SPORTBLADET

Målet är att vinna mästerskapet.
Efter premiären leder Joel Eriksson EM i Formel 3.
– Grymt skönt att få den här starten, säger han.

Svensken var årets nykomling i mästerskapet förra säsongen och i år är målet att vinna mästerskapet. Han inledde med en riktigt bra helg på klassiska Silverstone i Storbritannien.
Han var fyra i det första loppet, vann det andra och var tvåa i det tredje. Dessutom körde han hem det snabbaste varvet i två av tre lopp.
– Premiärer är alltid lite ovissa, men nu vet vi att vi har en bra bil och det är klart att en seger så här i början är otroligt inspirerande, säger Joel Eriksson.

Joel Eriksson leder EM

EM i Formel 3 är en serie med många mycket talangfulla förare, där kör Mick Schumacher, son till den sjufadige världsmästaren Michael Schuamcher och Pedro Piquet, son till den trefaldige världsmästaren Nelson Piquet.Fjolårets mästerskapsvinnare Lance Stroll kör F1 i år och Max Verstappen avancerade också direkt från EM till F1.

– Det känns häftigt att vara i ledning av mästerskapet, speciellt efter tre race på den här banan som var helt ny för mig, men det kommer att bli en lång säsong och vi måste fortsätta jobba metodiskt race för race., säger Eriksson.

– Det är fortfarande väldigt tidigt och nästa bana blir också en ny bekantskap, så jag tar verkligen ingenting för givet även om vi så här långt har fått alla besked vi ville ha.

Svensken har en ledning på 12 poäng efter den första tävlingshelgen. Nästa avgörs på Monza i Italien om två veckor.

ARTIKELN HANDLAR OM