Klart: Han blir Badou Jacks motståndare

1 av 2 | Foto: Frank Franklin II, TT
SPORTBLADET

Sveriges stora boxningsstjärna, Badou Jack, är klar för en ny VM-match.

– Blir roligt. Jag kommer att vinna och plocka hem ett lätt tungviktsbälte till Sverige, säger Badou.

Han möter WBA-världsmästaren Nathan Cleverly på supergalan 26 augusti i Las Vegas där Floyd Mayweather Jr går upp mot MMA-stjärnan Conor McGregor i tidernas mest penningsstinna boxningsmatch.

– Det blir riktigt stort. Bara att ta tillfället i akt och bjuda på show. Helst ska jag vinna på knock, säger Badou.

Långa förhandlingar

Förhandlingarna har pågått länge men i kväll meddelade Mayweatherstallet äntligen att det är klart med VM-matchen för Badou Jack i hans nya viktklass lätt tungvikt.

– I början ville Cleverly ha för mycket pengar, men de senaste två veckorna har det varit WBA som hållt på med någonting.

Medan stallen förhandlat har Badou tränat för fullt.

– Känner mig riktigt stark. Det har varit min absolut bästa träningscamp någonsin. Har kört på i åtta-nio veckor nu.

Badou Jack har haft stora problem med att banta ner sig till supermellanvikt där Badou höll den prestigefyllda WBC-världsmästartiteln. Men efter att läkare avrått honom från att fortsätta med hårdbantningen inför matcherna valde Jack att avsäga sig sin titel och gå upp en viktklass.

– Jag får fortfarande banta men inte alls lika mycket. Det gör att jag kan fokusera mer på själva boxningen och få ut mer i explosivitet och styrka. Det känns mycket bättre.

Fick bältet – efter skada

Walesaren Cleverly vann WBA-titeln 1 oktober i fjol då regerande mästaren Jürgen Brähmer fick ge upp efter sjätte ronden på grund av skada.

För Badou Jack blir Cleverly en perfekt mästare att utmana. Britten är tuff men inte lika bra som mästarna i de andra stora organisationerna.

Att han nu får en ny chans att bli världsmästare direkt i lätt tungvikt visar vilken status Badou har tagit sig till i världsboxningen. Han är oerhört respekterad av alla i branschen och är mycket mer känd utomlands än han är i Sverige.

– Det var Nathan Cleverly som startade allting. Han utmanade mig på twitter. Det betyder att jag är större än han.

Att det skulle bli match på Mayweather–McGregorgalan har han vetat om länge. Enda frågetecknet har varit vem som skulle bli motståndare, även om Nathan Cleverly varit förstavalet hela tiden.

”Kvällens bästa match”

Och trots att Mayweather–McGregor är matchen som intresserar hela världen ser Badou Jack sin egen match som galans mest intressanta.

– Det är kvällens bästa match. Floyd kommer att slakta McGregor så det blir inte så mycket till match. Cleverly har kanske sett sina absolut bästa dagar men så kan jag inte tänka. För mig handlar det om fullt fokus. Jag förväntar mig en tuff match, men jag vinner, säger Badou Jack.

Här bekräftar Badou Jack Mayweathers erbjudande 47:08
ARTIKELN HANDLAR OM