Peter Antoine har amputerat benet

1 av 3
SPORTBLADET

Farhågorna efter benrötan besannades.

Peter Antoine, 72, har tvingats amputera högerbenet.

– Jag har bara lår kvar, knäskålen är också borta, säger den förre fotbollsexperten och Tipslördag-profilen till Expressen.

I slutet av februari kunde Sportbladet berätta att fotbollstränaren och tv-profilen Peter Antoine, 72, drabbats av benröta.

Benrötan uppstod efter två misslyckade operationer till följd av den skada Antoine ådragit sig för några år sedan när han fastnade med benet i en bildörr.

Först befarade läkarna att den tidigare Tipslördag-experten skulle tvingas amputera höger fot.

– Läkarna har sagt att det är en stor risk att jag måste amputera foten. De hoppas att det bara är problem med främre delen av foten, men som jag känner nu är det hela foten. Det finns inget att göra åt det. Jag äter cirka 20 starka värktabletter om dagen, men inget hjälper, jag har ont lik förbannat, sa Antoine då.

”Är en lårbensamputation”

Men nu har Antoine tvingats amputera mer än så, enligt Expressen.

– Det är en lårbensamputation. Ja, de har ju tagit benet så att säga, men jag känner mig pigg och det ser bra ut tycker jag. De har gjort ett bra jobb, säger Peter Antoine till tidningen och fortsätter:

Det kommer upp då och att man blir medveten om att man inte har ett ben kvar så att säga, men det får jag leva med. Det är inte mycket att säga om. Men man tänker mycket nu.

Fastnade i en bildörr

Allt började med en olycka i juli 2015 när tv-profilen fastnade i en bildörr och bröt benet. När sedan den ena operationen blev misslyckad ledde det senare till benrötan.

– Jag kommer att ha en protes nu. Och jag kommer göra allt för att kunna röra mig så bra som möjligt. För jag tänker inte bara sitta hemma och beklaga mig över allting. Min målsättning är att bli så frisk och så bra som möjligt nu så att jag kan ägna mig åt min familj, barnbarn, barn och fru, säger Antoine.

Så mycket tjänar 60 tv-sportkändisar

FAKTA

Det här är benröta (osteomyelit)

Benröta är en infektion i ben och benmärg. Infektion i benvävnaden kan vara förorsakad av spridning av bakterier från en infektion på annat ställe i kroppen eller genom hud-sår i samband med olycksfall eller vid operation. Angripen benvävnad måste ibland avlägsnas kirurgiskt.

FAKTA

Det här är Peter Antoine

Ålder: 72 (född 25v september 1944 i Essen i Tyskland).

Bor: I Hällevik i Blekinge tillsammans med frun Åsa. Har barn och barnbarn.

Spelarkarriär: Spelade på 70- och 80-talet i bland annat 1860 München, Bayer Leverkusen och Bayern München.

Tränarkarriär: Har varit tränare i en mängd svenska klubbar, bland annat Karlskrona AIF, Mjällby, Assyriska och Gefle.

TV-karriär: Var under flera år på 2000-talet fotbollsexpert i TV4:s Fotbollslördag. Deltog även i Anna Skippers program ”Du är vad du äter”. Har även synts i reklamfilmer för en hemelektronikkedja.

.

.