Beskedet: TV3 sänder U21:s EM-kval

Av: Lo Hägerfelth

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Adam Ihse/TT

Efter premiärsegern mot Cypern i EM-kvalet möter det svenska U21-landslaget Belgien på fredag.

Nu meddelar MTG att TV3 sänder matchen.

Efter att CMore visade den första matchen mot Cypern går TV3 in och sänder Sveriges bortamatch mot Belgien i U21-kvalet på fredag, det skriver MTG i ett pressmeddelande. Matchen är en tidig toppmatch i kampen om en plats i EM-slutspelet 2019 då Belgien efter sina fyra poäng på två spelade matcher leder kvalgruppen före tvåan Sverige.

– Man pratar om Belgien som talangland, men de senaste åren har Sverige haft mycket mer framgångsrika U21-generationer än Belgien. Spelarna födda 96 är den bästa kull vi fått fram, och bakom dem finns 99-orna där Alexander Isak och Joel Asoro som redan är med. Och de kanske har en ännu större potential, säger MTG Sports fotbollsexpert Martin Åslund.

Roland Nilsson sätts på prov

Matchen blir även ett elddop för den nya förbundskaptenen Roland Nilsson, som fick en mjukstart med 4–1 mot Cypern tidigare i höst.

– Som spelare är det skönt med tränare som har en gedigen fotbollsbakgrund, det blir lättare att ta till sig instruktioner. Sedan är det upp till Roland. Cypern var ingen värdemätare, säger Åslund.

Matchen spelas på Den Dreef-arenen utanför Leuven och sändning startar 19.55.

Publicerad:

LÄS VIDARE