Kritiserad – då avgjorde Tebow

Klev fram på övertid: ”Han gjorde det fantastiskt”

ovant Tim Tebow firade segern genom att hoppa upp i publiken.
SPORTBLADET

Han har varit kraftigt ifrågasatt hela veckan.

I natt svarade Tim Tebow med att avgöra matchen med en 80 yards passning på övertid.

– Han klev fram på ett fantastiskt sätt, säger Denver Broncos head coach John Fox.

Ända sedan Tim Tebow tog över som quarterback i Denver Broncos i början av säsongen har fansen älskat honom. Men samtidigt har han fått mängder med kritik för att han inte kan passa bollen, och många experter menar att han helt enkelt inte är bra nog att satsa på. I veckan har det till och med ryktats om att Denver testat sin backup quarterback Brady Quinn för att ta över för Tebow.

Men i natt gav han svar på tal – med råge.

Efter 23–23 gick matchen till övertid och där avgjorde Tebow direkt. På det första spelet valde han att passa långt till Demaryius Thomas som bröt ett par tacklingar och sprang in en touchdown på hela 80 yard.

”Sprang perfekt”

– DT (Demaryius Thomas) sprang perfekt och jag försökte bara sätta dit bollen och han fångade bollen perfekt, säger Tim Tebow.

Matchen var över och Tim Tebow hade visat skeptikerna vad han kan göra med bollen. Och han firade på ett lite ovant sätt.

– Jag hoppade upp i publiken, det är första gången jag gjort det. Det var kul, säger han.

Men den passningen var inte den enda han bjöd på i matchen.

Patriots nästa

I den andra quartern var Tebow lysande och svarade för inte mindre än fyra perfekta långpassningar. En på 51 yrd till Demaryius Thomas, en på 30 yards till Eddie Royal för en touchdown, ytterligare en till Demaryius Thomas på 58 yards och tillsist en på 40 yard till Daniel Fells.

– Flera spelare var mycket bra och gjorde flera stora spel, säger Tim Tebow.

Däremellan hann han dessutom med att själv springa in en touchdown på åtta yards.

– Vi har haft problem de senaste veckorna, och mycket av förbättringen i dag är tack vare vår quarterback. Mycket har sagts, mycket har skrivits och han har fått mycket kritik, men i dag klev han fram på ett fantastiskt sätt. Och det var en stor anledning till att vi vann matchen, säger John Fox.

Med sina 29 poäng gjorde Denver fler poäng än något annat lag lyckats göra den här säsongen på ligans bästa försvar i Pittsburgh Steelers.

Nu väntar ett ritktigt test i nästa omgång där New England Patriots väntar.

FAKTA

HÄR ÄR VÄGEN MOT SUPER BOWL:

AFC divisional playoffs

Baltimore Ravens – Houston Texans

Söndag 15 januari 19.00. M&T Bank Stadium, Baltimore.

Houston Texans har en av ligans bästa runningbacks (Arian Foster) och en av ligans bästa wide recievers (Andre Johnson), men trots det är det imponerande att laget tagit sig så här långt. Anledningen är att man spelar med sin tredje-quarterback, sedan både Matt Schaub och Matt Leinart blivit skadade. Rookien T.J. Yates valdes först i den femte (!) rundan och var aldrig påtänkt att få spela den här säsongen. Nu ställs han mot ett av ligans bästa försvar i Baltimore Ravens.

New England Patriots – Denver Broncos

Söndag 15 januari 02.00. Gillette Stadium, Foxborough.

Frågan är vilken sida Tim Tebow kommer att visa upp? Spelar han som han gjorde i natt har Denver en liten chans att störa Patriots. Spelar han som han gjorde i de tre matcherna innan dess är det god natt. Men New England kommer oavsett att vara storfavorit och mycket talar för att det här blir slutet på Tim Tebows och Denver Broncos säsong. För ett utvilat Patriots på hemmaplan med Tom Bardy i toppform är favoriter i princip alla matcher – oavsett motstånd.

NFC divisional playoffs

Green Bay Packers – New York Giants

Söndag 15 januari 22.30. Lambeau Filed, Green Bay.

Superstjärnan Aaron Rodgers har gjort en fantastisk säsong. En stor anledning är hans förmåga att sprida bollarna mellan sina recievers, något som gör honom svårläst. Giants försvar, som fungerade mycket bra mot Falcons, måste sätta press på Rodgers och inte låta honom få tid att hitta fram med sina passningar. Lyckas Giants med det har man chansen att överraska mot regerande mästaren Green Bay Packers, som bara förlorat en match den här säsongen.

San Francisco 49ers – New Orleans Saints

Lördag 14 januari 22.30. Candlestick Park, San Fransisco.

San Francisco 49ers spelar i ligans klart sämsta division, och har gått från att vara något av en slagpåse till att vara ett givet slutspelslag. Problembarnet/underbarnet och wide recievern Michael Crabtree verkar tillsist ha kommit igång och kraftfulle runningbacken Frank Gore har lyckats hålla sig hel. Men mot New Orleans med Drew Brees i spetsen kommer de att få det tufft, trots att man har fördel av hemmaplan.

Sammanställning: Carl Johan Bjäreborn