Giants nära en ’Packers’

Skrällaget en match från Super Bowl

Foto: AFP
Hakeem Nicks firar efter sin 37 yards-touchdown.
SPORTBLADET

I natt slog New York Giants överrakande Green Bay Packers.

Nu kan de vara på väg att göra – en ”Green Bay Packers”.

– Vi har större fiskar att fånga, säger Giants Osi Umenyiora.

När Green Bay Packers i fjol vann Super Bowl gjorde de det efter en dålig avslutning på grundserien. Men väl i sluspelet imponerade de stort.

Det scenariot är i princip identiskt med hur New York Giants säsong sett ut. Laget förlorade fem av de åtta sista matcherna i grundserien, och slutspelsplatsen säkrades först i den sista omgången i den direkt avgörande matchen mot Dallas Cowboys.

Men i natt besegrade de just Green Bay Packers som inför matchen bara hade en förlust på hela säsongen.

Och Giants imponerade stort. Framför allt fungerade sammarbetet mellan quarterbacken Eli Manning och Hakeem Nicks lysande.

– Eli Manning har spelat fantastiskt hela säsongen, säger coach Tom Coughlan.

San Francisco nästa

Dessutom har försvaret gått från att vara ett av ligans sämst rankade till att spela fantastiskt i slutspelet.

Nu väntar San Francisco i nästa omgång. Seger där och Giants är klart för Super Bowl.

I den andra matchen vann Baltimore Ravens mot Houston Texans – utan att imponera. För Ravens väntar nu en tuff bortamatch mot New England Patriots.

FAKTA

VÄGEN TILL SUPER BOWL

AFC Conference Championships

New England Patriots–Baltimore Ravens

Söndag 22 januari 21.00

Tips: New England Patriots.

Kommentar: Visst, Denver Broncos var ingen vidare värdemätare för Patriots, och alla som hoppats på att Tim Tebow skulle ha en av sina bättre dagar blev besvikna. Men superstjärnan Tom Brady och hans vänner visade vilket stabilt lag de är och körde fullkomligt över Denver. Och med tanke på att Baltimores offensiv inte fungerade alls i natt kommer Patriots vara stor favorit. För att Baltimore ska kunna utmana måste deras offensiva linje lyfta sig rejält för att ge Joe Flacco mer tid i fickan och för att få igång running backen Ray Rice. Dessutom måste lagets defensiv (ett av ligans absolut bästa) lyfta sig ytterligare ett snäpp för att få stopp på Tom Brady.

NFC Conference Championships

San Francisco 49ers–New York Giants

Söndag 22 januari 00.30

Tips: New York Giants.

Kommentar: San Fransicso har imponerat stort den här säsongen. Med en hel Frank Gore, en supertalang på väg att visa sin potential i Michael Crabtree och en quarterback på väg att slå igenom i Alex Smith blir 49ers att räkna med. Men New York Giants har sett otroligt bra ut i slutspelet och nattens seger mot Green Bay Packers imponerar – stort. Med storebrorsan Peyton skadad hela säsongen är det upp till Eli Manning att försvara familjeäran i slutspelet. Och med 330 passing yards och tre touchdowns i natt fortsätter han att visa att han är en quarterback som kan ta laget till en ny mästartitel. Dessutom har han Hakeen Nicks, 165 recieving yards i natt, att passa bollen till.

Carl Johan Bjäreborn

ARTIKELN HANDLAR OM