Spelarna i Penn State: ”Vi tänker hålla ihop”

”Vi är stolta över vilka vi är”

SPORTBLADET

Efter sexskandalen ströks alla segrar och mästerskapstitlar sedan 1998.

Nu lovar spelarna i Penn State Nittany Lions att föra skolan till nya framgångar.

– Vi ser det här som en chans att skapa vårt eget arv, säger sistaårseleven Michael Zordich.

I måndags skrev Sportbladet om den enorma sexskandalen på Penn State University. Den assisterande coachen i skolans ansedda amerikanska fotbollslag förgrep sig på minderåriga pojkar – och kollegorna hjälpte till att tysta ner det. Bland annat straffades man med cirka 420 miljoner kronor i böter, dessutom ströks alla resultatet sedan 1998 (111 segrar och sex mästerskapstitlar) ur historieböckerna.

”Äkta Penn Staters”

Även om skolan har hånats över hela USA verkar sammanhållningen bland spelarna vara god. Över 30 stycken har valt att stanna i laget trots allt som hänt.

– Vi vill att hela landet ska veta att vi är stolta över vilka vi är. Vi är äkta "Penn Staters" och vi ska hålla ihop genom allt det här, säger Michael Zordich, omgiven av över 20 lagkamrater.

– Vi ska göra allt vi kan för universitetet. Det kommer inte att bli lätt, men vi vet vad vi är gjorda av.

Nittany Lions kommer inte att kunna delta i en mästerskapsfinal förrän 2016. Spelarna säger att man kommer att behöva allt stöd man kan få av skolan och allmänheten, men att man inte tänker låta det inträffade betyda slutet för Penn State.

– Inget straff och ingen politiker kan någonsin ta ifrån oss vad vi har här, säger sistaårseleven Michael Mauti enligt AP.