SUPERVÄNDNINGEN

Manning bakom Denvers otroliga upphämtning

Foto: AFP
Peyton Manning gör sin första säsong i Denver Broncos.
SPORTBLADET

Stjärnquarterbacken Peyton Manning, 36, låg bakom en historisk vändning i nattens NFL.

Denver Broncos vände 0–24, smått osannolikt, till 35–24 mot San Diego Chargers.

– Det var så klart speciellt med tanke på vad som stod på spel, säger Manning.

Det finns vändningar, och så finns det vändningar som denna. Men det krävdes en spelare av Peyton Manings kaliber för att fullborda den historiska segern.

36-årige Manning, Super Bowl-mästare och utsedd till ligans mest värdefulle spelare fyra gånger, såg med tre touchdown-passningar till att hans Denver Broncos kunde chocka San Diego och göra 35 raka poäng.

”Gjorde några otroliga kast”

När Denver (3-3 den här säsongen) fullborade vändningen var det första gången i ligans historia som ett lag hämtade upp ett så stort underläge till att vinna med tio poäng eller mer.

– Peyton gjorde några otroliga kast i den andra halvleken. Men man kan inte bara spela i två perioder, vi visste att de skulle komma ut hårt i andra halvleken, som de gjort i varje match, säger Chargers Eric Weddle.

En annan bidragade orsak till supervändningen var att Chargers QB Philip Rivers hade en riktig tung sista period då han åkte på fyra interceptions .

För San Diego (3-3) var smällen extra jobbig eftersom de bara en vecka tidigare tappat en 10-poängsledning mot New Orleans.