Häpnar över "The Matrix Touchdown”

Coachen: Jag får gåshud varje gång

SPORTBLADET

"The Matrix Touchdown”.

Det är snackisen i USA efter Indianapolis rookien Vick Ballards osannolika avgörande på övertid mot Tennessee Titans.

– Jag får gåshud varje gång jag ser om den, säger coachen Bruce Arians till The Herald.

Foto: AFP
Ballard klappas om av lagkamraten Andrew Luck efter shownumret.

Som en höjdhoppare eller som någon ur Matrix. Amerikansk medier turas om att i text försöka förklara vad Vick Ballard egentligen gjorde när han på egen hand ordnade säsongens första bortaseger för Indianapolis Colts.

– Det var fantastiskt. Jag får gåshud varje gång jag ser om den. Att ha närvaron att göra en ”Fosbury Flop” (höjdhoppstekniken), skydda bollen och ändå komma så högt och nå hörnstolpen är otroligt. Det var en fantastisk insats, säger coachen Bruce Arians till The Herald.

”Var den enda luckan”

Ballard, som gör sin första säsong i NFL, hade tagit sig förbi första ledet av försvare när tre motspelare närmade sig.

– Efter kastet såg jag målområdet i periferin så jag visste att jag var tvungen att skynda mig för att komma undan. Så fort jag lyckats ta mig förbi den första försvararen såg jag två nya komma mot mig och sedan minns jag inte hur det såg ut. Jag visste bara att jag inte kunde gå på insidan utan att min enda lucka var på utsidan. Så jag hoppade för att komma dit. Och jag klarade det, säger Ballard.

Rookiens första touchdown

22-åringens lösning blev att likt en höjdhoppare kasta sig över motspelarna och vrida in bollen innanför målområdet.

– Jag tittade mot himlen och domaren sade ”touchdown” så jag sa också ”touchdown”.

Ballards osannolika insats kom på övertid och avgjorde hela matchen. Men sagan är inte över där. 22-åringens pappa hade inte haft möjlighet att se sin son spela i NFL tidigare. Nu hade pappan lyckats ta sig till matchen och han blev knappast besviken.

– Det var väldigt speciellt för mig eftersom han ville komma till min första match från start, vilket var i New York så han kunde inte. Senaste matchen mot Browns hade han inte heller möjlighet att se. Men han sa att han inte skulle missa den här och det blev bättre eftersom han nu fick se min första touchdown, säger 22-åringen.