”Vi gör det här tillsammans”

Aktionen som gripit hela USA

1 av 5 | Foto: AFP
En av klubbens cheerleader som rakat av håret.
SPORTBLADET

Här enas hela Indianapolis Colts i stöd till cancersjuke coachen Chuck Pagano.

Efter att spelarna rakat av sig håret anslöt även två av klubbens cheerleaders till rörelsen.

– Vi gör det här tillsammans, twittrar spelaren Pat McAfee.

Den 26 september fick Indianapolis Colts coach Chuck Pagano beskedet att han drabbats av cancer. Sedan dess har 52-åringen kämpat mot sjukdomen med ett stöd från klubben som gripit hela USA.

I mitten av november rakade lagets spelare av sig håret för att visa sitt stöd till coachen. Maskoten kom då på idén att utmana klubben cheerleaders att göra detsamma.

Jublande hemmapublik

Megan M. och Crystal Ann antog utmaningen med motkravet att maskoten lyckades samla ihop motsvarande 66 000 kronor till cancer-forskningen. Responsen var massiv och efter att nästan 150 000 kronor samlats in på söndagen fick de två damernas stå sitt kast.

Mellan den tredje och fjärde quartern i 20-13-segern mot Buffalo Bills rakades de på allt sitt hår inför en jublande hemmapublik och coachen Chuck Pagano på läktaren.

”Ska dansa på två bröllop till”

Matchen var den andra 52-åringen sett på plats sedan han drabbades av sjukdomen, som läkarna nu säger är under kontroll. Efter den första, 23-20-segern mot Miami den 4 november, höll coachen ett tal till sina spelare.

– Min vision är att jag lever för att se mina två döttrar gifta sig, dansa på deras bröllop och sedan lyfta Lombardi-trofén (som NFL-segrare) ett antal gånger. Jag ska dansa på två bröllop till och vi ska bärga den trofén tillsammans. Grattis, jag älskar er alla, sa Pagano.

ARTIKELN HANDLAR OM