Tog livet av sig – framför tränaren

Han hade skjutit ihjäl mamman till parets nyfödda barn

1 av 5 | Foto: SCANPIX
SPORTBLADET

NFL skakas av två dödsskjutningar.

25–årige Jovan Belcher i Kansas City Chiefs har skjutit ihjäl sin flickvän och sedan begått självmord framför tränaren och general managern.

Två tragiska händelser skakar NFL och klubben Kansas City Chiefs. Jovan Belcher, 25, sköt sin flickvän på lördagsmorgonen och åkte sedan till träningsanläggningen Arrowhead där han sköt sig själv på parkeringsplatsen.

”Vi kan bekräfta att det var en incident på Arrowhead tidigare under morgonen. Vi samarbetar med myndigheterna i den här utredningen”, meddelar Kansas City Chiefs.

20 minuter mellan larmen

Enligt KCTV5 fick polisen ett larm vid 07.50, amerikansk tid, på lördagsmorgonen och när de kom till adressen sprang mamman ut från huset. Hon berättade att hennes dotter hade blivit skjuten av sin pojkvän. De tog dottern till sjukhuset, men tjejen, som uppges ha varit i 20–årsåldern, avled strax efter hon anlänt.

Vid 08.10 fick polisen ett nytt larm om att en man, som befann sig vid parkeringsplatsen utanför träningsanläggningen Arrowhead, höll ett vapen i handen.

Höll ett vapen mot huvudet

När polisen anlände till platsen såg de en man som höll ett vapen mot huvudet och pratade med några klubbrepresentanter. Under tiden polisen parkerade bilen hörde de ett skott. NFL–spelaren hade begått självmord framför tränaren Romeo Crennel och klubbens general manager Scott Pioli efter att han tackat dem för allt de hade gjort för honom, enligt amerikanska medier.

Tränaren har berättat för polisen att ingen av ledarna kände sig hotade av att Belcher hade ett vapen i handen. Kansas City Chiefs stängde träningsanläggningen och höll ett lagmöte runt 09.40 på lördagen.

Flickvännen var mamma till parets nyfödda barn.