Historiska scener när första kvinnan tryoutade för NFL

Men prestationen inte på topp när Lauren Silberman försökte ta sig in i den amerikanska fotbollen

1 av 10 | Foto: AP
SPORTBLADET

Lauren Silberman, 28, jagade sin dröm i helgen – och skrev historia när hon var i farten.

Hon blev den första kvinnan någonsin att göra en tryout (provspel) för den amerikanska fotbollens proffsliga, NFL.

Silberman gjorde sin tryout som kicker, men lyckades inte sparka bollen längre än 19 yards (17,4 meter).

– Förhoppningsvis lägger scouterna märke till min teknik. Det handlar inte alltid om längden, säger hon till AP.

Silberman är en förre detta fotbollspelare vid Wisconsins universitet, och det var på de meriterna hon godkändes för tryout. Men provspelet blev inte vad Lauren tänkt sig. Efter två sparkar var det nog. Hon tog sig för benet och tackade för sig. Ingen av sparkarna kom längre än 20 yards.

Silberman berättade efteråt för reportrar att en lårmuskelskada hon ådragit sig tidigare under vecken under förberedelserna ligger bakom misslyckandet.

– Jag är väldigt glad över denna fantastiska erfarenhet. Jag må vara den första kvinnan som tryoutar för NFL, men jag hoppas verkligen inte att jag är den sista, säger Silberman till AP.

"Bättre på träning"

Tillsammans med 36 andra kickers, alla män, och en handfull scouter skulle hon bevisa att hon hade vad som krävs för att spela amerikansk fotboll på den absolut högsta nivån. Men de två sparkarna, 19 och 13 yards, var långt ifrån vad som krävdes för att ta sig vidare.

– Sparkarna gick definitivt inte lika långt som de gjort på träning. Men jag försökte kämpa mig genom smärtan, säger hon.

Silberman pressades på hur långa sparkarna varit på träningen, och om det kanske döljer sig en talang där bakom skadan, men hon ville inte ge ett rakt svar på den frågan.

– Det är svårt att säga exakt, men jag blev bättre dag för dag, säger hon till AP.

Kämpade mot tårarna

När Silberman skulle summera sin insats kom tårarna.

– Jag har alltid varit en idrottare, och jag har alltid varit en spelare. När jag hade chansen att komma med i NFL var jag absolut tvungen att ta chansen, sa Silberman, kämpandes mot tårarna.

Och Silberman hoppas fortfarande på en framtid i NFL.

– Distansen fanns inte där i dag. Men förhoppningsvis lägger scouterna märke till min teknik. Det handlar inte alltid om längden. Jag hade blivit väldigt glad om jag fick chansen igen, säger hon till AP.