”Det var väldigt känslosamt att se”

Över 60 000 åskådare hejade fram 7-åringen

SPORTBLADET

Tv-tittare som kom sent in i Nebraska Cornhuskers vårmatch fick se en ovanligt liten spelare stå för matchens längsta touchdown-löpning.

Cancersjuke Jack Hoffman, 7, fick göra verklighet av sin dröm att spela med sitt favoritlag.

– Det kändes underbart, säger han enligt AP.

Sjuårige Jack Hoffman diagnoserades med cancer i april 2011. Sedan dess har han kämpat mot sjukdomen och genomgått två operationer mot hjärntumören. Just nu är han på en två veckors paus från en annars 60 veckor lång behandling med kemoterapi.

Under denna paus gick hans dröm i uppfyllelse. Jack, som hejar på lokala college-laget i amerikansk fotboll, Nebraska Cornhuskers, fick göra sina idoler sällskap på planen.

I den årliga vårmatchen, där klubben delar upp truppen och spelar en prestigematch, blev Jack stjärnan med en 69 yard lång löpning för en touchdown. På läktaren satt över 60 000 åskådare och jublade fram 7-åringen som sedan firade med spelare från båda lagen.

– Det kändes underbart, säger Jack enligt AP.

Familjen hoppfull

Innan Jack blev inbytt fick han ta emot taktiska direktiv av klubbens offensive coach, med tips på hur han skulle ta sig igenom det försvar som var ett par huvud längre. Det var då det gick upp för Jacks pappa, Andy, att hans sons dröm skulle gå i uppfyllelse.

– Det var väldigt känslosamt att se det. Huskers supportrar har varit fantastiska med Jack och vår familj, säger pappa Andy. 

Jacks tumör har krympt under det senaste året som resultat av operationerna och kemoterapin. Familjen är optimistiska inför framtiden och hoppas att denna upplevelse ska ge honom ytterligare skjuts.

– Jack är en ung kille som rört våra hjärtan, säger Nebraskas tränare Mark Pelini.