Flyghyllningen inför Super Bowl

1 av 2 | Foto: BOEING OCH FLIGHTAWARE
SPORTBLADET

Är det här ett av tidernas mest spektakulära ”tifon”?

För att stötta Seattle Seahawks i kvällens Super Bowl flög ett Boeing 747 siffran 12 på flygradarn som en hyllning till laget och deras fans – den tolfte spelaren.

I kväll är det dags för det som brukar kallas världens största årligen återkommande idrottsevenemang. Seattle Seahawks ställs mot Denver Broncos i Super Bowl XLVIII.

Biljetterna är som vanligt slutsålda och bara en liten del av alla fans som vill följa laget får chansen till en liveupplevelse.

Då gäller det att vara kreativ i sitt sätt att stötta laget.

”Heja så mycket vi kan härifrån”

Företaget Boeing är en av Seattle-områdets största arbetsgivare och inför finalen valde man att måla ett av sina transportplan i Seahawks färger med siffran 12 på stjärtfenan. Siffran symboliserar fansen, den tolfte spelaren, en tröja som har varit pensionerad i klubben sedan 1976.

Men inte nog med det, planet gjorde en flygning i Washingtontrakten bara för att på flygradarn kunna bilda just siffran 12.

–Alla tittar vi på sätt för att visa vårt stöd till laget och vårt närområde. Hur mycket vi än vill så kan inte alla åka till New York och heja på läktaren, men vi kan heja så mycket vi kan härifrån, säger Brian Steinmetz på flygplanstillverkaren.

ARTIKELN HANDLAR OM