Ny lag kan flytta på Super Bowl

Lag mot homosexuellas rättigheter kan få NFL att agera

SPORTBLADET

Super Bowl XLIX ska nästa år spelas i Arizona.

Men nu kan ett kontroversiellt lagförslag tvinga NFL att flytta på den amerikanska finalmatchen.
– Vi följer frågan i Arizona och kommer att fortsätta att göra det i fall förslaget skulle undertecknas som lag, säger NFL:s talesman Greg Aipello.

Om guvernören i Arizona, Jan Brewer tecknar "SB 1062" till en lag skulle det betyda att företagare skulle ha rätt att vägra tjänster till homosexuella människor.

Om företaget religösa tro är emot homosexualitet kan de utan att bryta mot någon lag och riskera att stämmas välja att inte tjäna homosexuella personer alls.

Negativa mot lagförslaget

– Vår politik betonar tolerans och delaktighet och förbjuder diskriminering på grund av ålder, kön, ras, religion, sexuell läggning eller någon annan felaktig standard, säger NFL talesman Greg Aiello enligt Usatoday och fortsätter:

– Vi följer frågan i Arizona och kommer att fortsätta att göra det i fall förslaget skulle undertecknas som lag.

Värdkommittén för Super Bowl i Arizona har redan uttryckt en sig negativt mot lagförslaget. De har sagt en sådan lag skulle kunna påverka statens ekonomiska livskraft negativt.

Lagförslaget, SB 1062, möter kritik från båda sidorna inom politiken i Arizona.

Både demokrater, flera republikanska lagstiftare och senator John McCain, uppmanar Brewer att lägga in ett veto mot lagförslaget.

Har tills på lördag på sig

Det är den konservativa gruppen, Center for Arizona Policy, och den kristna och juridiska organisationen, Alliance Defending Freedom, som ligger bakom lagförslaget.

Jan Brewer har fram tills på lördag att bestämma sig för om hon ska lägga fram sitt veto, signera lagförslaget eller helt enkelt ignorera det.

ARTIKELN HANDLAR OM