Fick stroke under match – fortsatte

Men nu är Allens karriär över

SPORTBLADET

Den amerikanske fotbollsspelaren Russell Allen, tidigare Jacksonville Jaguars, kommer inte att spela en enda match igen, uppger ESPN.

Anledning? Han drabbades av stroke i en match i december.

– Jag och min familj vill tacka alla för kärleken och stödet de visat, skriver Allen på sin Twitter.

Den 15 december möttes Jacksonville Jaguars och Buffalo Bills i den amerikanska fotbollsligan. En otäck kollision tidigt i andra halvlek mellan Jaguars Russell Allen och Bills Eric Wood visade sig vara anledningen till att den förstnämnde fick en stroke. Ändå valde han att spela klart matchen.

– Det kändes konstigt, att kollidera var ju rutin. Jag kände någonting flasha förbi, men jag förlorade inte medvetandet utan fortsatte spela, säger Allen enligt ESPN.

"Kan inte ignorera"

Samma natt hade Allen kraftig huvudvärk och berättade så småningom för sin tränare att han hade sett dubbelt efter kollisionen. När han tisdagen därpå skickades till lagets läkare blev han kvar tre dagar på sjukhuset för att genomgå undersökningar. Där upptäcktes det att Allen har en död fläck på lillhjärnan, problem med koordinationen och ska gå på blodförtunnande medicin resten av livet. Därför bestämde sig Allen för att sluta med fotbollen.

– Jag har gått ut offentligt med det som hänt så att idrottsmän ska förstå att man inte kan ignorera huvudskador, twittrade Allen i går.

Russel Allen har spelat i Jaguars sedan 2009 och har sedan dess startat i 44 matcher.