Populär NFL-spelare plötsligt klubblös

USA:s förste öppet homosexuella spelare fick sparken

1 av 3
SPORTBLADET

Michael Sams NFL-tröja är ligans sjunde mest sålda.

Men tyvärr har han inte längre något lag.

USA:s förste öppet homosexuella amerikanska fotbollsspelare har fått sparken – på sportsliga grunder.

Det var spännande in i det sista.

St Louis Rams 53 man starka trupp skulle fyllas, och Michael Sam och odraftade rookien Ethan Westbrooks gjorde upp om den sista platsen.

Det blev Westbrooks som fick den.

Enligt coachen Jeff Fischer var beslutet enbart taget på det fotbollsmässiga.

– Jag kan berätta detta: Jag kämpade för att få ha kvar honom. Jag gjorde verkligen det, och det är inte något jag säger särskilt ofta. Mike kom hit och gjorde allt vi bad honom att göra. Han har förmågan, han är en bra spelare. Han kommer att hitta någonstans att spela, men han måste hitta rätt ställe. Han är en mycket bättre spelare nu än när han kom till oss, sade Fischer enligt nfl.com.

”Resan fortsätter”

Michael Sam – som gjorde en stark försäsong – kommenterade beslutet på Twitter:

"De mest meningsfulla sakerna i livet kommer inte enkelt, det är något jag alltid vetat. Resan fortsätter", twittrade Sam.

"Jag vill tacka hela Rams-organisationen och staden St Louis för den här fantastiska möjligheten och som tillät mig att visa att jag kan spela på den här nivån. Jag ser fram emot att fortsätta bygga vidare på den utveckling jag hade här och hoppas på en lång och succéartad karriär".

Kommersiellt värde

Just faktumet att tröjan med hans namn varit så populär kan hjälpa till. När fotbollsspelaren Cristiano Ronaldo gick till Real Madrid uppges klubben ha sålt 1,2 miljoner Ronaldotröjor världen över.

Var Michael Sams karriär tar vägen är ännu oklart – även om det talas om en flytt till Montreal Alouettes i den kanadensiska fotbollsligan – men det kommersiella och mänskliga värdet lär vara stort att få ha honom i sitt lag.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM