NFL-stjärnans egna ord efter misshandeln

1 av 4 | Foto: TMZ
SPORTBLADET

När NFL-stjärnan Ray Rice dömdes för misshandel av sin fru i februari i år fick han enbart två matchers avstängning.

Men när en video på misshandeln publicerades blev konsekvenserna mer kännbara.

Rice sparkades från sin klubb Baltimore Ravens och NFL stängde av spelaren på obestämd tid.

Nu pratar Rice själv ut om situationen.

Sedan tidigare är Ray Rice dömd för misshandel av sin dåvarande fästmö Janay på ett hotell i Atlantic City. Misshandeln skedde i en hiss och NFL-spelaren dömdes i domstol till en typ av villkorlig dom eftersom han var förstagångsförbrytare. Spelarens klubb, Baltimore Ravens, stängde i samband med detta av spelaren under två matcher.

Men då videon på misshandeln, där Rice slår sin fru medvetslös, läckt ut och publicerades av TMZ Sports fick klubben stark kritik för det milda straffet.

Videoinspelningen visar hur Rice slår sin fru rakt över ansiktet. Hon faller ner och slår i huvudet i metallräcket och blir liggande medvetslös på golvet. Därefter drar Rice henne halvägs ur hissen innan en anställd på hotellet uppmärksammar situationen.

Fick sparken efter videon

Efter att videon offentliggjorts meddelade Baltimore Ravens på måndagkvällen att Rice sparkas från klubben samtidigt som NFL stänger av honom från allt ligaspel på obestämd tid.

Då gick Janay Rice, som numera är Rays fru, ut och försvarade sin man och passade på att rikta stark kritik mot klubben.

– Att ta något från min man som han jobbat arslet av sig hela sitt liv bara för att få bättre tv-siffror är fasansfullt, skrev hon på Instagram.

"Måste vara stark för min fru"

Nu talar Ray Rice själv ut om situationen för en reporter på ESPN.

– Jag måste vara stark för min fru. Hon är så stark. Vi är vid gott mod. Vi har många som ber för oss och vi kommer att fortsätta stödja varandra. Jag måste finnas där för min familj och jobba mig igenom det här, säger han enligt ESPN.

Reporter pratade även med Janay Rice som fortsätter att försvara sin man.

– Jag älskar min man och stöder honom i den här situationen. Jag vill att folk ska respektera vårt privatliv, säger hon.