Uppgift: De visste om misshandeln – i våras

Polis ska ha skickat in en video till ligan

1 av 4 | Foto: TMZ
SPORTBLADET

Ray Rice har stängts av från amerikansk fotboll på obestämd tid efter att en video där han misshandlar sin fru läckt ut.

Nu uppger AP att NFL känt till misshandeln i månader.

En polis ska ha hört av sig till ligan redan i april.

Den 15 februari tidigare i år misshandlade Baltimore Ravens-stjärnan Ray Rice, 27, sin dåvarande fästmö, Janay, på ett hotell i Atlantic City.

Rice fick nyligen en villkorlig dom och NFL:s disciplinära kommitté beslutade sig då för att ge honom en två matcher lång avstängning, och hänvisade till sin policy om förstagångsförbrytare. Men när skvallersajten TMZ publicerade övervakningsvideo från misshandeln - där Rice spottar sin dåvarande fästmö och nuvarande fru i ansiktet och sedan slår henne medvetslös - valde Ravens att bryta kontraktet med sin stjärna och NFL-kommissionären Roger Goodell stängde av honom på obestämd tid.

Greg Aiello, talesperson för NFL, uttalade sig då i fallet och slog fast att ligan inte känt till misshandeln förrän nu.

– Ingen på vårt kontor har haft tillgång till, eller sett den här videon, förrän den läckte ut i måndags, sa han.

Påstås ha ljugit

Men enligt AP hörde en polis av sig till NFL redan i april - alltså för fem månader sedan - och gav dem en film där Ray Rice slår sin fästmö. Polisen - som vill vara anonym - spelar också upp ett 12 sekunder långt ljudklipp för AP där en NFL-medarbetare hörs bekräfta att de fått filmen.

– Du har rätt. Det här är hemskt, ska medarbetaren ha sagt.

I tisdags uttalade sig USA:s president Barack Obama om fallet, och uttryckte då sitt förakt för hustrumisshandlare.

”Att slå en kvinna är inget som en riktig man gör”, skrev Vita Huset i ett pressmeddelande.

ARTIKELN HANDLAR OM