NFL-laget stänger av sin stjärna

Foto: REUTERS
Adrian Peterson.
SPORTBLADET

NFL-stjärnan Adrian Peterson riskerar fängelse då han står anklagad för att ha misshandlat sin fyraårige son.

Nu stängs han av från alla lagets aktiviteter.

– Efter att ha tänkt igenom situationen ytterligare har vi beslutat att detta är det lämpliga, skriver lagets ägare i ett uttalande.

I söndags stod det klart att Minnestota Vikings-spelaren Adrian Peterson åtalas för barnmisshandel av sin fyraårige son. Ett brott som kan ge upp till två års fängelse.

Hans klubb hade till en början beslutat att ta tillbaka stjärnan för träning och match till kommande helg. Så blir inte fallet.

Nu stänger man i stället av sin egen spelare från alla lagets aktiviteter – träningar och matcher inkluderade – under den pågående utredningen.

– Efter att ha tänkt igenom situationen ytterligare har vi beslutat att detta är det lämpliga att göra för organisationen och för Adrian, skriver ägarna Zygi Wilf och Mark Wilf på klubbens hemsida.

”Kommer att stötta”

Peterson riskerar två års fängelse och motsvarande drygt 70 000 kronor i böter om han döms för barnmisshandel.

– Vi kommer att stötta Adrian under denna rättsliga och personliga process, men vi tror till fullo och inser att det här är rätt beslut. Vi hoppas att våra supportrar kan respektera processen som vi har gått igenom för att komma till detta slutliga beslut, avslutar de två ägarna.

Annars har skandalerna tuggat tätt i NFL. Baltimore Raves har stängt av sin stjärna Ray Rice, efter att han misshandlat sin hustru. Det är ett beslut som nu överklagats av spelarfacket för NFL. Man vill se till att Rice får en rättvis prövning först.