Alla har sett klippet – getvideo förklarar allt

Du tog det lite väl bokstavligt va?

SPORTBLADET

CBS beskriver det som att ”du har sett videon. Alla har sett videon”.

Booker T. Mays III fick order om att dyka som en get.

Timmar senare var hans världskänd efter det kanske mest pinsamma kuppförsöket någonsin.

Det är fourth down i College-matchen mellan Arkansas State och Miami. Alla förväntar sig att Arkansas ska sparka iväg bollen – men coachen Blake Anderson har en dunderfräckis på gång.

”Du är vårt svimmande get”

Receivern Booker T. Mays III ska normalt löpa offensivt för att tackla men i hemlighet flyttas ”gunnern” i ett försök att lura motståndarna och kasta igång ett eget spel. Därmed får han inte, för att inte bli stoppad av domaren, löpa. Inför matchen ska Anderson försöka förklara det för sin adept.

– Du ska vara vår svimmande get, säger coachen enligt CBS.

– Svimmande vad, frågar Mays.

– Svimmande get. Kolla upp det på Youtube, svarar Anderson.

Booker T. Mays III sätter sig framför datorn och knappar in ”fainting goat” i sökfältet på videosajten. Upp kommer det klassiska klippet på hur getter svimmar när de blir för stressade. Sedan ger han sig ut på träningsplanen.

”Lyckades på träning”

– Jag lyckades bra fem-sex gånger på träning. Jag hade också en svimmande kackerlacka där du liksom rullar ihop i en fosterställning men när vi sprang ut till matchen bestämde jag mig för den svimmande geten. Jag gav allt för laget och föll hela vägen ner men Miami har mjukt gräs och jag hade skydd så det gick bra, säger spelaren.

Så hur gick det? Jo, Miami bröt passningen och Booker T. Mays III tvingades skynda sig upp bara för att sekunden senare bli fullständigt nermejad av en motspelare i vad CBS beskriver som ”det mest miserabla försök vi någonsin sett”.

Det är inte heller bara de som sett det. TV-kanalen konstaterar att ”Du har sett videon. Alla har sett videon”. Totalt tio miljoner på tolv timmar.

Se klippet på ”den svimmande geten” – eller de riktiga getterna.