Kvittot som startade ett fullständigt kaos

Delade USA – Charlie Sheen vill köpa ut stjärnan

1 av 3
SPORTBLADET

Han tjänar 65 miljoner kronor om året men när Philadelphia Eagles LeSean McCoy då dricksade en krona och 50 öre efter en stor middag tog det hus i helvete.

USA delades i två läger och skådespelaren Charlie Sheen kände sig tvingad att kliva in för att köpa ut 26-åringen från problemen.

– Det var ett ställningstagande, säger McCoy.

Det hela började när ägaren till PYT, en berömd hamburgerrestaurang i Philadelphia, häromveckan publicerade kvittot från NFL-stjärnan LeSean McCoys besök. Den visade hur 26-åringen ätit för motsvarande knappt 450 kronor – men bara lämnat en krona och 50 öre i dricks.

”Nytt rekord”

”Det här kommer komma till användning när vi servitris ska köpa den där NFL McCoy-tröjan hon länge velat ha. Det är en dricks på 0,03 procent. Nytt rekord!”, skrev restaurangen på Facebook.

Det hade kunnat sluta där men internet har en kraft som ibland är svår att förutse. Bilden på kvittot spreds som en löpeld och delade USA i två läger: De som rasade mot dricksen från stjärnan som tjänar 65 miljoner kronor om året och de som tyckte det var fel av restaurangen att publicera bilden.

Det gick så långt att skandalmakaren Charlie Sheen kände sig manad att medla i konflikten. Via Twitter lovade skådespelaren att donera motsvarande 7200 kronor till restaurangen som kompensation.

”Gjorde inget fel”

Efter att historien blivit något av ett internet-fenomen har också LeSean McCoy själv brutit tystnaden.

– De 20 centen i dricks var ett ställningstagande, sa 26-åringen på en presskonferens enligt tv-kanalen 6ABC och hävdade att han protesterat mot dålig service:

– Jag gjorde inget fel och om jag var tvungen att uppleva det igen så hade jag gjort precis samma sak.

McCoy menar också att han generellt är väldigt generös med dricks.

– På alla restauranger jag besöker i Philadelphia så dricksar jag väldigt bra. Men du kan inte vara respektlös och sedan förvänta dig att någon ska dricksa dig. Jag bryr mig inte om vem det är. Det var därför jag lämnade mitt kort, så att de skulle se mitt namn. Så enkelt var det.

En enkel liten protest som förvandlades till en av NFL:s mest omdiskuterade historier de senaste veckorna. Med lite perspektiv tror ändå den 26-årige NFL-stjärnan att restaurangen fått ta den största smällen.

– Om du kollar upp dem så har det här slagit tillbaka mot dem eftersom alla snackar skit om dem. Men bra mat. Bra mat!