Ägarens lyxsvit – inuti sin arena

1 av 7 | Foto: IMGUR
SPORTBLADET

Clark Hunt är NFL-pampen som tror stort på den europeiska varianten av fotboll.

Och så har han ligans kanske mest extravaganta platser för att kolla matcher – en svit med sex sovrum.

Clark Hunt äger sedan 2006 NFL-laget Kansas City Chiefs. Förutom ett par tränarbyten och lite nya spelare har han även sett till att bygga sig en lyxsvit i arenan.

Enligt Bleacher Report innehållet sviten sex sovrum, tre våningar och förstås ett par av arenans bästa platser – inglasade.

Hunt, god för motsvarande ungefär 15 miljarder kronor, ärvde NFL-laget efter att pappa Lamar Hunt gick bort.

”Verkligen accelererat”

Förutom Chiefs ärvde han även fotbollslagen FC Dallas och Columbus Crew i MLS. För precis som sin far tror han på att fotbollen är på väg att ta över USA.

– För tio år sedan hade MLS det kämpigt, med få och biliga lag som ingen ville köpa. I dag finns det 21 lag och sporten har verkligen accelererat. Jag tror att fotboll, på sikt, kommer att vara topp två vad gäller sporter i USA. Det är dit vi är på väg, och jag tror att det händer under min livstid, sa Hunt i en intervju med Wall Street Journal i januari.

Kopplats ihop med PL-klubbar

Själv spelade Hunt nämligen den europeiska versionen av fotboll när han studerade på universitet. Där togs han ut i nationslaget två år i rad.

Under sommaren 2009 ryktades han vara på väg att köpa engelska klubben West Ham. Ett par månader senare kopplades han ihop med Crystal Palace.