Brady historisk – Patriots vidare

SPORTBLADET

Mästarna är vidare.

Tom Brady historisk.

Det är rubrikerna efter nattens matcher i NFL-slutspelet.

Före matchen mellan New England Patriots och Baltimore Ravens stod Patriots quarterback Tom Brady, 37, på 43 touchdownpassningar i slutspelsmatcher.

När matchen var slut hade han gjort ytterligare tre, fört sitt lag till Conference-final och slagit alla tiders rekord i ovanstående kategori.

Med 46 touchdownpassningar i slutspelet passerade han Joe Montana som hade det tidigare rekordet på 45.

– Jag har varit en del av många bra lag, många som har blockat och många som har tagit emot passningarna också. Det här är lagrekord för mig. Joe (Montana) och Steve Young var mina idoler när jag växte upp så det är ganska speciellt, säger Brady enligt AP.

”Visade mycket styrka”

I matchen mot Ravens låg Patriots länge under men en 23 yards-passning från Brady till Brandon LaFell med fem minuter kvar vände på matchen och blev avgörande.

Patriots är därmed klart för Conference-final där vinnaren går till Super Bowl.

– Vi visade mycket styrka när vi kom tillbaka och vi ser fram emot matchen nästa vecka, säger Brady.

På andra sidan slutspelsträdet vann regerande Super Bowl-mästarna Seattle Seahawks sin match mot Carolina och tog sig till Conference-final.

Patriots kommer att möta segraren i kvällens möte mellan Indianapolis Colts och Denver Broncos medan Seahawks möter vinnaren mellan Dallas Cowboys och Green Bay Packers.

ARTIKELN HANDLAR OM