Utmanade stjärnan – sen stod han i dörren

”Jag kommer tömma din kyl och spöa dig”

SPORTBLADET

Passa dig för vad du skriver på sociala medier.

Annars kan en professionell stjärna i amerikansk fotboll snart stå på din tröskel.

Redo att spöa dig i Fifa.

Chad Johnson är inte som alla andra idrottsstjärnor. 37-åringen har dansat i tv, provat på att bli skådespelare, deltagit i en professionell tjurridningstävling och ägnade NFL-strejken 2011 år att försöka spela till sig ett proffskontrakt med Sporting Kansas City i USA:s fotbollsliga (soccer) MLS.

”Vill kunna njuta av doften”

När tiden i NFL var över fortsatte amerikanen sin karriär i Kanada för Montreal Alouettes trots den, för Johnsons del, nästan okännbara lönen på 588 000 kronor årligen (att jämföra med treårskontraktet med New England Patriots som gav Johnson 53 miljoner kronor).

– Jag tjänar ändå tillräckligt med det jag gör utanför planen. Jag vill bara vara en del av något igen. Jag vill bara spela fotboll. Jag har inte duschat sedan träningslägret startade. Jag vill kunna njuta av doften av amerikansk fotboll igen, sa Chad Johnson när den affären presenterades.

Avtalet med den mindre professionella klubben har samtidigt gett 37-åringen mer tid till sina äventyr utanför planen. Där det största intresset tveklöst är tv-spelet Fifa.

Tog taxi i 150 kilometer

I augusti tog stjärnan en taxi i 150 kilometer från Richmond till Norfolk för att möta en vanlig kille som via Twitter utmanat honom i tv-spelet. I dagarna var det dags igen.

Användaren @_DATBO1WOODY utmanade Johnson som inte var sen att svara. Chad Johnson flög redan samma dag till Miami, förlorade hela sitt bagage på flygplatsen och spöade sedan utmanaren med 9-1.

”När ska folk lära sig att jag är USA:s bäste Fifa-spelare? Jag kommer dyka upp vid ditt hus, tömma din kyl och sedan spöa dig...”, skrev Chad Johnson och fortsatte sen:

”Mitt bagage är fortfarande kvar på flygplatsen men det är lugnt. Jag delade ut en välbehövlig Fifa16-läxa och det är viktigare än mina kläder...”

ARTIKELN HANDLAR OM