Klar för Super Bowl – efter stort drama

"Det var mitt fel, till 100 procent"

1 av 3
SPORTBLADET

Peyton Manning, 39, gick segrande ur den upphaussade duellen med Tom Brady och är klar för sin fjärde Superbowl.

Men Denver Broncos seger mot New England Patriots blev en riktig rysare.

Till slut skulle en minst sagt ovanlig miss avgöra mötet.

New England Patriots vassa kicker Stephen Gostkowski hade satt 523 raka extrapoäng – och inte missat en enda sedan sin rookiesäsong 2006.

NFL:s längsta svit i historien fick sitt slut när det gällde som mest. Misstaget skedde visserligen i början av Conference-finalen men skulle visa sig helt avgörande i slutsekunderna.

Tvingades försöka ta två poäng

Det var i den första quartern som Gostkowski drog sparken till höger om målet och missade en extrapoäng. När det sedan bara var sekunder kvar av matchen gjorde Patriots en touchdown och gick upp till 18-20. Patriots tvingades därefter till det svåra försöket att ta två extrapoäng, istället för en enkel extrapoäng, men misslyckades.

– Att det skulle sluta med att det var avgörande känns hemskt. Jag mår dåligt över det. Det var mitt fel, till 100 procent. Jag gjorde inte en bra spark alls, säger Gostkowski enligt ESPN.

– Jag har gjort många personer besvikna och känner mig sjuk, säger han enligt Boston Globe.

Försvaret bäst

Stora matchhjältar i 20-18-segern blev Denverförsvaret som spelade starkt matchen igenom och satte hög press på Patriots stjärna, 38-årige Tom Brady. Han fick besviket lämna planen som förlorare i den upphaussade duellen mellan honom och NFL:s andra storstjärna Peyton Manning.

Många tror att detta kommer att vara 39-årige Mannings sista säsong. Nattens match kan därmed ha satt punkt för den kanske största quarterback-rivaliteten genom tiderna.

– Otrolig match. Jag försökte verkligen njuta av varje ögonblick, även om det så klart var viktigare att vinna, säger Manning.

Brady var – naturligtvis – mer dämpad.

– En stor besvikelse. Men vi förlorade mot ett väldigt bra lag. Jag är stolt över hur vi kämpade, men vi var numret mindre, säger han besviket.

I Superbowl, som avgörs den 7 februari, får Broncos möta Carolina Panthers som enkelt slog Arizona Cardinals i NFC-finalen.

ARTIKELN HANDLAR OM