Dråpliga fansfallet – i vilda firandet

Panthers klar för Superbowl

Foto: TT
Panthers efter segern i natt.
SPORTBLADET

Carolina Panthers tog sig till Superbowl i natt.

Och det blev ett väldigt party – så vilt att fans ramlade in från läktarna.

Det blir två stålmän som möts i San Francisco om två veckor.

Peyton Manning, 39, Denver Broncos quarterback som var utdömd av många under säsongen, är klar för sin fjärde Superbowl efter en dramatisk match mot New England Patriots. Många frågar sig även om det är veteranens sista match.

Cam Newton, 26, har förmodligen många år kvar i ligan och gjorde två touchdowns när Carolina förnedrade Arizona i den andra matchen med 49–15. Som vanligt bjöd Newton på sitt patenterade Stålmannen-firande.

– Oh wow. Att få möta sheriffen..., kommenterade Newton att det blir ett möte mot Denver och Peyton Manning.

Föll ner från läktare

Redan efter första quartern ledde Carolina matchen med 17–0, en ledning som man aldrig släppte.

I en desperat jakt på poäng mot slutet av matchen gjorde Arizona och deras quarterback Carson Palmer flera misstag som straffade sig.

När Luke Kuechly fångade en av bollarna som Palmer kastade bort och sprang in 48–15 till hemmalaget firade fansen så vilt att det till och med ramlade in en person från läktaren framför Carolina-spelaren.

”Ligans bästa”

Sedan skanderade publiken "Superbowl! Superbowl!" och spelarna i Carolina försökte dränka sin coach Ron Rivera i Gatorade-läsk.

Det blir Carolina Panthers andra finalmatch. 2004 förlorade man mot New England. Denver Broncos har två titlar – 1997 och 1998.

– Det kommer att bli en jäkla match. Ligans bästa försvar mot ligans bästa anfall, säger FOX kommentator Troy Aikman.

Men det är ingen tvekan om att Carolina kommer att vara favorit att vinna.

– Jag har svårt att se Denver Broncos ha någonting att sätta emot det här, säger Viasats Stefan Björkman efter Carolinas uppvisning.