Här är nattens snackisar i NFL

SPORTBLADET

Ett tronskifte, en tupplur och ett par vita skor.

Sportbladets Magnus Herbertsson har plockat fram nattens fem stora snackisar från vecka 10 i NFL.

Romo: "Det är hans tid nu..."

■ ■ Är det här bilden av ett tronskifte i Dallas Cowboys?

Under nattens match mot Pittsburgh Steelers syntes ikoniske, skadade quarterbacken Tony Romo på sidlinjen. När rookien Dak Prescott kastade en touchdown till Dez Bryant tycks Romo säga "Det är hans tid nu." (Se sekvensen längst ner i artikeln)

Dallas Cowboys går som tåget i NFL, mycket tack vare Prescott. En het fråga är fortfarande hur laget ska hantera det faktum att Tony Romo nu lär vara spelklar och alltså skulle kunna ta över sin plats i laget igen.

I går kom det dock nya uppgifter i NFL Morning Show att Tony Romo ska ha sagt sig acceptera att vara backup till Prescott. Romos mumlande på sidlinjen, kan mycket väl ha varit beviset på det.

Det var annars den mest sevärda matchen på hela säsongen. Lagen turades om att ha ledningen hela matchen, men med nio sekunder kvar sprang runningbacken Ezekiel Elliott in avgörandet. Matchen slutade 35–30 och Dallas Cowboys har nu åtta segrar och bara en förlust i år.

Hyllningen till Bryants far

■ ■ Mindre än 24 timmar efter att Dez Bryant pappa gick bort fick han peka upp mot himlen och tillägna en touchdown till MacArthur Hatton.

– Självklart är det väldigt sorgligt, man har ju bara en pappa, sade Cowboys ägare före matchen och fortsatte:

– Om han skulle vilja vara någonstans för att bearbeta det, så är det mitt i omklädningsrummet.

Förhållandet mellan Bryant och pappa Hutton lär inte ha varit så tätt, stjärnan knäböjde ändå i målområdet och bad till högre makter.

En glimt av Superbowl

■ ■ Var det månne en glimt av Superbowl 2017 i natt?

Med 19 sekunder kvar av matchen mellan Seattle Seahwaks och New England Patriots stod Tom Brady på 1-yardslinjen öga mot öga med Seahawks försvar Legion of Boom. Han behövde en touchdown för att hålla matchen vid liv. I sådana lägen fungerar ofta hans quarterback sneak – ett lurigt spel där Brady själv hoppar in i endzone med bollen. Men inte den här gången. Seahawks stoppade Brady och vann med 31–24. Det kan anses som en enorm insats av Seattle med tanke på att Patriots bara förlorat två av de senaste 104 matcherna hemma då man haft ledningen i sista quartern.

– Det finns inget liknande i sporten, att ha chansen att vinna en match på 1-yardslinjen. Det är en av de största utmaningar ett försvar kan få, och vi slogs för varje centimeter och lyckades vinna, säger coachen Pete Carroll.

Nyckeln var att Seahawks quarterback Russell Wilson gjorde sin bästa match för säsongen och hittade Doug Baldwin för ett hattrick i touchdowns. Wilson har plågats av en skada i början av säsongen, men såg nu rappare ut än på länge.

Titans tar en tupplur – på väg mot slutspel

■ ■ Alla NFL-fans börjar så smått snegla på slutspelsträdet. Det gäller även Tennessee Titans som gjorde slarvsylta av Green Bay Packers och nu på riktigt ser ut att kunna vara ett lag för slutspelet.

– Två lag som är på väg åt olika håll. Titans är unga, spännande och blir bättre för varje vecka. Det måste till förändringar i Green Bay, skriver ESPN:s Mike Greenberg.

Rookien Tajae Sharpe gjorde sin första touchdown i NFL-karriären och firade genom att låtsas ta en tupplur på sidlinjen. För det kommer han att bli bötfälld av NFL.

Inte undra på att det kallas No Fun League...

Broncos segervapen: vita skor

■ ■ Vad vore väl en NFL-runda utan ett riktigt tjafs om ett domslut?

När Saints skulle sparka in ledningspoäng mot Broncos lyckades Justin Simmons hoppa över motståndare och blockera sparken. Bollen hamnade hos Will Parks som sprang in två poäng åt andra hållet. Ridå, Saints.

Men på bilder efteråt ser det ut som Parks klev på sidlinjen och därmed inte skulle ha fått avgörandet godkänt. Vad som kan ha räddat honom var färgen på skorna. Med vita skor på blir det nämligen svårare att se på reprisbilderna om han kliver på linjen eller inte.

– Jag brukar byta skor efter uppvärmningen, men behöll dem på i dag. Nu tänker jag fortsätta med det i varje match, sa Parks efteråt.