Elofsson: Jag är jättenöjd

SPORTBLADET

Efter tre raka segrar sprack sviten. Per Elofsson fick nöja sig med femte plats i världscupens 30 km klassisk åkning i Davos.

– Det var inte så oväntat. Jag är jättenöjd, sade Elofsson om loppet som såg en annan skidkung överst på pallen – Mika Myllylä.

Foto: REUTERS
Trots femteplatsen på tremilen i Davos – Elofsson är nöjd och belåten.

Per Elofsson lyckades inte ta sin fjärde raka seger i herrarnas världscup i längdskidor. Han hade chansen att bli förste svensk att klara prestationen. Men efter tre segrar av fyra möjliga i världscupen är han ändå nöjd och belåten.

– Bättre än så här är ju svårt att göra. Jag är verkligen nöjd med resultaten hittills och även med mitt lopp i dag, sade Elofsson.

Myllylä stod dock i en klass för sig i tremilen. VM-kungen från Ramsau 1999 har deklarerat att det var just tremilen i Davos som var hans stora test inför VM i februari.

Avskräcker inte

Han ledde från start till mål och var till slut dryga halvminuten för ryssen Michail Ivanov och hela 57 sekunder före norrmannen Odd-Björn Hjelmeset.

Myllyläs seger förskräckte dock inte svensklägret. Elofsson var 1.12 efter finländaren och Mathias Fredriksson överraskade med en sjätteplats, 1,7 sekunder efter Elofsson.

– Det är inte något avskräckande mycket som skiljer. Slår man ut det per mil så är det just ingenting, säger Elofsson som inte tänker ställa upp i den klassiska tremilen i VM.

TT