Romario: Jag gör kanske 1000 mål

Den store lille brassen tänker bli VM-kung igen

SPORTBLADET

Romario – likt ett vin blir han bara bättre med åren.

I går gjorde han mål igen, och är nu uppe i smått osannolika 74 mål bara i år.

– Jag kommer kanske göra 1 000 mål, som Pelé, säger Romario.

Foto: ap
Romario, snart 35, ger sig inte.

Den snart 35-årige brassens energi och målfarlighet verkar aldrig ta slut.

Just nu pågår Joao Havelange Cup i Brasilien, en turnering som ersatt den ordinarie ligan på grund av en komplex juridisk tvist.

Romario verkar inte bry sig om juridik.

I stället låter han fötterna tala.

Större än Pelé?

I går räddade han ett oavgjort resultat för sitt Vasco da Gama, när laget fick oavgjort i den första finalen av två i cupen.

– Vem vet, jag kanske kommer att fortsätta att ha tur, och göra 1 000 mål som Pelé innan karriären är slut, sa Romario efter matchen mot division två laget Sao Caetano.

Han är på god väg, 700 gjorda mål hittills. Tidigare under veckan såg det mörkare ut för Romario och Vasco da Gama.

Laget låg under med 1–3 i semifinalen mot Palmeiras. Då klev Romario fram och gjorde ett hattrick i andra halvlek.

– Jag dedicerar vinsten till Brasiliens barn, sahan, och med det uttalandet blev han än mer populär i Brasilien. En minst sagt avslappnad attityd uppskattas i Brasilien.

Han är nyttig

– Träningsläger är korkat, i min ålder finns det ingen vits med att slösa energi på sånt, jag tar hand om mig själv mycket, röker inte, dricker inte, och jag tar inte droger, då behöver jag ju inte träna så mycket sa Romario i veckan, som samtidigt förkastade fenomenet med att sova på hotell med resten av laget innan matcher.

– Jag förstår inte varför en fotbollsspelare som är gift och har barn, eller som är singel med familj, ska tvingas att tillbringa natten före en match på hotell.

– Jag vill inte förivra mig, men jag är inställd att spela åtminstone till 2002, och då vill jag även spela med landslaget.

Martin Karlsson