”Jag bestämde mig 500 meter från grindarna”

Svennis kände inte presidentens förtroende – och avgick

SPORTBLADET

ROM.

Det var sol ute - men sorg i hjärtat när Sven-Göran Eriksson förkunnade sitt avsked från Lazio.l

- Jag bestämde mig 500 meter för grindarna i morse, förklarade han på presskonferen i Lazios lyxiga träningsanläggning Formello.

Foto: AP
Svennis bestämde sig i morse.

- Jag kände att jag inte längre hade klubbens och presidentens fulla förtroende. Därför känner jag att det är bättre att någon annan får ta över, förklarade Svennis.

Han hade blivit ordentligt avtackad av Lazios ägare, Sergio Cragnotti, som menade att det här beslutet kom som en kalldusch i morse.

- Det är en ren överraskning men om mister Eriksson fattat sitt oåterkalleliga beslu, så respekterar jag det, menade Cragnotti.

- Men det har varit svårt - för vi har oändligt mycket att tacka Eriksson för, till exempel sju vunna pokaler, förklarade han.

Väntat beslut?

Frågan är dock hur äkta den här överraskningen är. Allt tyder på att Cragnotti väntat på Erikssons avskedsansökan

Svennis var rörd och tackade också han för de här nästan 4 åren som Lazios tränare. Han tackade spelarna och journalisterna. Men lovade att han aldrig mera skall kommentera någonting som gäller Lazio - "så det är ingen ide' att ni fortsätter bevakningen kring mig och min bostad".

Men vad fick dig att ändra uppfattning från igår?

- Man hinner tänka så mycket under en natt. Jag grunnade fortfarande när jag körde in på motorvägen mot Formello. Men när jag kom fram till vägskälet här var saken klar. Vid sista macken bestämde jag mig. Det är bäst för Lazio om laget får en ny tränare.

Nästa punkt på programmet?

- Nu åker jag hem och äter lunch. Sedan ringer jag England och federationen där och så bestämmer vi vad som skall göras. Kanske kan jag börja jobba i England 1 februari.

Lazio är noterat på den italienska börsen och kursen på lagets aktie steg med 4,82 procent efter besket om Erikssons avgång.

Åke Malm