”Svennis” tänder engelska stjärnor

Seaman och McManamans nya mål är att imponera på svenske tränaren

SPORTBLADET

LONDON

- Valet av Eriksson som förbundskapten har inspirerat mig. Mitt nya mål är att få chansen att imponera på honom, säger Seaman.

Foto: AP
INSPIRERAD Arsenals målvakt David Seaman vill visa Sven-Göran Eriksson vad han kan.

Arsenals 37-årige målvaktsveteran David Seaman tänker inte flytta på sig frivilligt - han är närmast desperat av längtan att få spela under Sven-Göran Eriksson i landslaget.

Mannen med den omtalade hästsvansen har av en del betraktats som varande i utförsbacken, en spelare som är för gammal för Svennis att satsa på.

Men David Seaman själv har inga tankar åt det hållet.

"Jag är en stolt engelsman"

Han gjorde en bra match och höll nollan när Arsenal bortabesegrade Lyon i tisdagskväll - inför ögonen på Svennis högra hand Tord Grip - och säger att han är precis lika bra som någonsin tidigare.

- Jag är 37, men jag känner mig ung och jag är i fin form. Jag har haft några frustrerande skador i år, men när jag gjorde comeback mot Chelsea förra månaden blev jag själv förvånad över hur kul det var.

Seaman fortsätter:

- Jag är en stolt engelsman. Min hunger efter att spela för landslaget är enormt stor och jag drömmer om att få imponera på vår nye manager. Jag vill vara förstemålvakt i hans lag.

Seaman, som nu inte har släppt in ett enda mål på nästan tio timmar för Arsenal, verkar ha mycket stor tilltro till den svenske managern.

- Jag tror att både jag och andra spelare ser det som positivt att han kommit. Det är ett mål för oss att gå ut och visa honom vad vi kan.

Det är en inställning som Svennis måste älska att höra.

Samtidigt som Seaman imponerade inför Tord Grip satt Svennis själv och såg Real Madrid slå hans gamla lag Lazio med 3-2.

Han var där för att kolla en annan engelsk landslagsaktuell, Reals mittfältare Steve McManaman, och det gladde den förra liverpoolstjärnan.

McManaman ställer upp till 100 procent

- Jag hörde att FA ringde till klubben för att höra efter om jag skulle spela. Då förstod jag att Sven skulle komma. Jag är mycket glad och stolt över att han gjorde det.

McManaman har nu meddelat Svennis att han är redo att ställa upp till hundra procent för honom.

- Jag trivs bättre med fotbollen än någonsin tidigare under min karriär och jag skulle älska att få komma med i den engelska truppen. Det skulle vara som att andas frisk luft igen, säger han.

Steve imponerade på Svennis i tisdags kväll och det är mycket troligt att den flyfotade engelsmannen får spela mot några av sina Real Madrid-kompisar i mötet mellan England och Spanien den 28 februari.

Peter Wennman