Sverige-Hälsingland 24-7

Bollnästränaren efter förlusterna: Fantastiskt med tre lag i slutspel

SPORTBLADET

Det var Hälsingland mot Sverige.

Det blev förlust med 7-24.

- Det gick väl åt Hälsingland, kan man säga. Och det rejält också, säger Bollnästränaren Sören Persson och skrattar.

Foto: LEIF FORSLUND/FOTO DALMAS
MÅLFEST PÅ LUGNET F aluns skarpskytt Sergei Obuhov gjorde första målet i matchen mot Edsbyn. Hans Falun gjorde sedan ytterligare nio mål och vann matchen med 10-5.

Nästa år får Edsbyn, Ljusdal och Bollnäs sällskap av Broberg i bandyallsvenskan.

Och man kan, efter gårdagens utskåpning i bandyns första kvartsfinalomgång, undra om Hälsingland har råd och plats för fyra elitbandylag.

- Jo då. Och det är fantastiskt att lilla Hälsingland har tre lag med i slutspelet. Vad jag vet har det inte hänt i modern tid, säger Bollnästränaren Joacim Forslund.

Slå ihop flera lag? Aldrig i livet!

Visst finns det nackdelar, som kampen om samma sponsorer.

Men slå ihop lagen till två? Eller kanske ett? Inte en chans.

- Nej, då lovar jag att det roteras i gravarna här. Är man född i Edsbyn så går man inte ihop med Bollnäs, det är en hatkärlek som sitter i modersmjölken, säger Sören Persson.

- Nä usch, den här rivaliteten sitter i själen. Att förlora ett derby är snudd på lika illa som att åka ur i kvartsfinalen, säger Ljusdals Lännart Nilzon.

Men gårdagens kvartsfinaler visade på bedövande överlägsenhet för Falun, Sandviken och Västerås.

Samtliga mycket spelskickliga, hemmastarka lag, som kryllar av landslagsmän och som slog Edsbyn, Ljusdal och Bollnäs med respektive 10-5, 8-0 och 6-2.

- Det stod 4-0 efter 20 minuter, 6-1 i paus. Då skiter man i resten. Och så var vi för snälla, stod bredvid och tittade på, tyckte Falun var bra. Jag lovar att vi tuffar till oss till returen, säger Sören Persson i Edsbyn.

"Vi ska slåss med näbbar och klor"

Och Ljusdal, som inte fick in ett enda mål på Jernvallen, tror ändå på tuffa fighter och fler än tre matcher för samtliga Hälsingelag, säger tränaren Lännart Nilzon:

- Vår match dog vid 5-0. Att det sedan blev tre mål till spelar ingen roll. Det står ju ändå bara 1-0 i matcher. Nu ska vi slåss med näbbar eller klor, än är det inte kört.

Marie Hallman

ARTIKELN HANDLAR OM